UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde sonbaharın gelmesi ile birlikte renk cümbüşü yaşanıyor.
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprülerle “açık hava müzesini” andıran tarihi Safranbolu ilçesi sonbaharın gelmesiyle ayrı bir güzelliğe büründü. Tarihi evleriyle ünlü ilçe, insanları zamanda yolculuğa çıkartırken sarı ve kırmızı tonlara bırakan yeşil örtü kendisine hayran bırakıyor. Renk cümbüşünün kent dokusuyla birleştiği o güzellikler drone ile havadan görüntülendi.


Tarihi evleriyle ünlü Safranbolu’da sonbahar güzelliği
Jandarma Teşkilatının 187. Kuruluş Yılı Karabük’te kutlanacak
Jandarma Teşkilatının 187. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Karabük’te çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kutlama programı, 15 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek tören ve tanıtım faaliyetleriyle başlayacak.
Etkinlikler saat 10.00’da Yenişehir Atatürk Anıtı’nda başlayacak. Program kapsamında anıta çelenk sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak.
Kutlamalar saat 11.00’de Kemal Güneş Caddesi Etkinlik Alanı’nda devam edecek. Burada İl Jandarma Komutanlığı tarafından tanıtım standı açılarak vatandaşlara Jandarma Teşkilatının görevleri, faaliyetleri ve kullandığı ekipmanlar hakkında bilgi verilecek.
Türkiye’nin köklü güvenlik kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatı, 187 yıldır ülke genelinde kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ile suçların önlenmesi ve aydınlatılması görevlerini sürdürüyor.
Karabük’te gerçekleştirilecek kutlama programına protokol üyeleri, kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşların katılması bekleniyor.

