Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 10:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tarihi çeşmeler restore ediliyor 

Çerçiler Mahallesinde Osmanlı’dan kalma tarihi çeşmelerin restore çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Safranbolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden alınan onay ile yürütülen çalışmalar kapsamında, tarihi çeşmeler İl Özel İdaresi tarafından Osmanlı mimarisinde yaygın olarak kullanılan teknikle restore ediliyor. blank Çerçiler Mahallesi Muhtarı Halim Kaya, geçmişte köylerinde içme suyu ve çamaşırhane suyu ihtiyaçlarını karşılamak için kaynak sularının bağlı olduğu  tarihi çeşmelerde zaman içinde gerekli korumalar yapılmadığı için yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Yaklaşık 2 yıl önce Karabük Belediyesi tarafından restore edilen 3 adet çeşme ve 2 adet çamaşırhane kültür mirasımıza kazandırılmıştı.Bizlere emanet bırakılan 6 adet çeşme ve 3 adet çamaşırhanenin gelecek kuşaklara aktarılması ve tarihimizin yaşatılması için çabaladık. Tarih bütünlüğümüz içinde dünümüzü bugüne, bugünümüzü yarına bağlayan en önemli unsurlardan birisi olan çeşmeler su kültürümüzü de yansıtmaktadır. Değerlerimizden birisi olan su kültürünün geçmiş olduğu  yerler ve su kültürüne ait işaretler aslında geçmişimizin aynasıdır. Aynalarımızın geleceğe yansıması için bu tarihi  eserlerimizi  geleceğe emanet etmek, görevlerimizin başında geliyor" dedi. Kaya, tarihi mirasların restore edilmesinde destek olan Karabük Valisi Kemal Çeber’e, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye,Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Safranbolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mustafa Sucu’ya, İşadamı Şefik Dizdar’a teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alaplı Kent Konseyi’nden Alaplı Belediyespor’a moral kahvaltısı

Alaplı Kent Kurulu tarafından düzenlenen kahvaltı programında, Harika Amatör Ligi’nde çaba eden Alaplı Belediye Spor, yeni döneme güçlü bir başlangıç yapmak ve moral-motivasyon sağlamak hedefiyle futbolcularla bir ortaya geldi.
Sarı-mavili grup, Ortacı köy Spor ile oynayacağı birinci maç öncesi düzenlenen tertipte buluştu. Kadronun tam takım katıldığı programa; Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Belediye Başkanı Nuri Tekin, Cumhuriyet Savcısı Anıl Öztürk, Jandarma Kumandanı İbrahim Kuzgun, siyasi parti ilçe liderleri, STK temsilcileri, dernek başkanları, Kulüp Başkanı Hüseyin Oğuz, Teknik Yönetici Emrah Toraman ve amatör spora takviye veren iş insanları katıldı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen kahvaltıda, yeni dönem gayeleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu ve futbolculara moral aşılandı. Alaplı Belediye Spor idaresi, bu tıp tertiplerin kulüp içindeki dayanışmayı artırdığını belirterek spor topluluğunun kenetlenmesinin kıymetine dikkat çekti.
Programda konuşan Belediye Başkanı Nuri Tekin, takımın dönem öncesi moral depoladığını belirterek, "Birlik ve beraberlik içinde Alaplı Belediye Spor’u hak ettiği yerlere taşıyacağımıza inanıyorum" dedi. Kaymakam Selçuk Köksal ise yaptığı konuşmada, "2025 döneminde da Alaplı Belediye Spor’un başarılı bir grafik çizeceğine inanıyorum. İtimat ve huzur ortamında, olaysız ve centilmence bir dönem geçirmeyi temenni ediyorum. Bu birlik ve beraberlik kahvaltısı için Kent Konseyi’ne, idaresine ve Lider Yasin Ören’e teşekkür ediyorum" tabirlerini kullandı.
Program sonunda, Alaplı Belediye Spor’a dayanak veren isimlere Kaymakam Selçuk Köksal ve Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından plaket takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin