Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Mayıs, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tarihi Çarşıda İyilik Oryantiringi Etkinliği Düzenlendi

19 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında ve 2025 Aile Yılı teması doğrultusunda, gençleri hem sporla hem de toplumsal değerlerle buluşturan anlamlı bir organizasyon Safranbolu’da hayata geçirildi.

Safranbolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinasyonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ve Safranbolu Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen “Safranbolu Tarihi Çarşı İyilik Oryantiringi Yarışması” kapsamında öğrenciler, tarihi çarşının çeşitli noktalarında hem fiziksel aktivite yaptı hem de iyilik dolu görevlerle topluma katkı sundu.

Etkinliğe ilçedeki ortaöğretim kurumlarından 10 takım ve toplam 50 öğrenci katıldı. Yarışma, Tarihi Kent Müzesi’nden başlayarak Hıdırlık Seyir Tepesi’nde sona erdi. Öğrenciler, parkur boyunca Safranbolu’nun tarihi dokusu içinde çevre temizliği, cami temizliği, esnafa yardım, yaşlılara destek ve sokak hayvanlarına yönelik iyilik faaliyetlerinde bulunarak iş birliği, yardımlaşma ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiler.

Açılış seremonisine Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Safranbolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sedat Adakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Küçükzoroğlu ve çok sayıda kurum amiri katıldı. 2025 Aile Yılı kapsamında düzenlenen bu özel etkinlikte; aile, yardımlaşma, toplumsal dayanışma ve çevre bilinci gibi temel değerlerin genç nesillere kazandırılması amaçlandı. Hem kültürel mirasla buluşan hem de sosyal sorumluluklarını yerine getiren öğrenciler, unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
02 Şubat, 2026 11:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SİYASETİN KALBİ KARABÜK’TE ATTI

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen Batı Karadeniz Bölge Strateji Toplantısı Karabük’te gerçekleştirildi. Üç gün süren program, eğitim oturumları, çalıştaylar ve değerlendirme toplantılarıyla sona erdi.

Toplantıya Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mücahit Yılmaz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile 10 kentten il ve ilçe başkanları katıldı.

Karabük’ün yanı sıra Bartın, Zonguldak, Çankırı, Kastamonu, Samsun, Sinop, Çorum, Amasya ve Tokat illerindenil başkanları, 109 ilçenin ilçe başkanları, il koordinatörleri ve teşkilat başkanları Karabük’te bir araya geldi.

Programda Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Batı Karadeniz Bölge Başkanı Mücahit Yılmaz “AK Parti Teşkilat ve Siyaset Anlayışı”, Teşkilat Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yıldız “Lider, Fikir ve Teşkilat Eğitimi”, Teşkilat Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı ise “Siyasal İletişim” başlıklı sunumlar yaptı.

KARABÜK EV SAHİPLİĞİNİ BAŞARIYLA ÜSTLENDİ

Toplantıya ev sahipliği yapan AK Parti Karabük İl Başkanlığı, organizasyonu başarıyla yürüttü. İl Başkanı Ferhat Salt, toplantının Karabük’te yapılmasının önemine değinerek, “Karabük, Batı Karadeniz’in merkezinde yer alan bir şehir olarak bu buluşmaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN TUNÇ VE BÜYÜKGÜMÜŞ’TEN MESAJLAR

Programın 1’inci etabında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, teşkilatların önemine vurgu yaparak, AK Parti’nin siyaset anlayışının milletle iç içe olduğunu belirtti. Toplantının son etabında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş ise toplantının Batı Karadeniz illerinde teşkilat çalışmalarına yeni bir ivme kazandıracağını söyledi. Üç gün süren program, eğitim oturumları ve çalıştayların ardından yapılan değerlendirmelerle tamamlandı. Karabük, siyaset gündeminin kalbinin attığı şehir olarak Batı Karadeniz Bölge Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin