Tarihi Çarşıda Aşure İkramı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Eylül, 2018 12:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi Çarşıda Aşure İkramı

Safranbolu Belediyesine Bağlı Bulunan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM)’de Hazırlanan ve Belediye Binası önü ve Tarihi Çarşıda bulunan Kazdağlı Meydanında Yapılan Aşure Dağıtımına Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösterdi.

Vatandaşlara Aşure ikram eden Safranbolu Kaymakamı/Belediye Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Muharrem ayının hem Hicri takvimin başlangıç ayı hem de bizim için Aşure Ayı olarak bilinen ilk on günü içermektedir” dedi.

Belediye olarak kentin hemen her yerinde etkinliğin devam ettiğini kaydeden Ürkmezer; “ Hepimizin malumu olduğu üzere Muharrem Ayı içerisindeyiz. Belediye olarak bizlerde kentimizin çeşitli yerlerinde Aşure ikramı yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında bir etkinlik gerçekleştirdik. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşlarımıza da ikramlarda bulunduk. Bu gün de Tarihi Çarşıda bulunan Kazdağlı Meydanında ve Belediye Binası önünde Aşure ikramı personelimiz tarafından yapıldı.  Aşure ayının başta Safranbolu’muz olmak üzere Ülkemize ve Milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Ürkmezer’e aşure ikramında İl Emniyet Müdürü Osman Gül ve mahalle muhtarları ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli eşlik ederken, Aşureye turistlerin ilgisi ise gözlerden kaçmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Otobüs Duraklarına “Park Yasaktır” Uyarısı

Karabük Belediyesi, otobüs duraklarında hatalı park nedeniyle yaşanan aksamaları önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Durak işaretlerinin bulunduğu levhalara ek olarak “Otobüs Durağı – Park Yasaktır” yazılı uyarı levhaları yerleştirilmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, özellikle yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde bazı sürücülerin otobüs duraklarını park yeri olarak kullanması, hem toplu taşıma araçlarının güvenliğini tehlikeye atıyor hem de yolcuların inip binmesini zorlaştırıyor. Bu durumun önüne geçmek için mevcut duraklara ikinci bir uyarı levhası eklenmesine karar verildi.

Yetkililer, yeni levhaların özellikle sürücülerin dikkatini çekecek şekilde büyük ve okunaklı harflerle tasarlandığını belirterek, “Duraklara park eden araçlar nedeniyle otobüsler yolcu alamıyor, zaman kaybı yaşanıyor ve trafik akışı olumsuz etkileniyor. Bu levhalarla farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uygulamanın ilk etapta şehir merkezindeki ana durak noktalarında hayata geçirildiği, ardından tüm duraklara yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Belediye ayrıca, uyarılara rağmen duraklara park eden araçlar için trafik cezası uygulanacağını da hatırlattı.

Karabüklü vatandaşlar ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde duraklar işgal ediliyor, otobüse binmekte zorlanıyorduk. Bu levhaların caydırıcı olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin