Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2024 12:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tanju Özcan, tartıştığı meclis üyesini dışarı çıkaramayan zabıta müdürünü görevden aldı

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclisinde tartıştığı Zafer Partisi Bolu Belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi İlkay Bayrak’ı dışarı çıkaramayan zabıta müdürünü görevden aldı.
Bolu Belediye Meclisi Şubat ayı 1.oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Zafer Partisi Bolu Belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi İlkay Bayrak, söz alarak konuşmak istedi.

“Neden davet usulüyle yapılmış”
Kürsüye çıkan Bayrak, konuşmasında Tanju Özcan’a, “EKAP’ta, son yapılan ihalelerin birçoğunda hiçbir evrak göremedim. EKAP’tan çok anlamadığım için birkaç arkadaşıma sordum. Davet usulüyle yapıldığı söylendi. Neden davet usulüyle yapılmış?” dedi.

“Onu bile bilmiyorsun”
İlkay Bayrak’ın sorusuna cevap veren Özcan, "Sen EKAP’a giremiyorsun ki nereden bakacaksın? EKAP’a girmek için yeterliliğin olacak, onu bile bilmiyorsun” cevabını verdi. Tanju Özcan’a ’arkadaşım’ kelimesini kullanarak tekrar cevap veren Bayrak, Özcan’la tartışma yaşadı. Özcan, İlkay Bayrak’ın üslubuna dikkat etmesini yoksa meclisten atacağını söyledi. İkili arasında yaşanan tartışmada ipler gerildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile İlkay Bayrak arasında büyüyen tartışma nedeniyle Başkan Özcan oturuma ara verdi. Özcan, tartışmanın ardından Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz’a, Bayrak’ı salondan çıkarması talimatını verdi. Toplantıdan Zabıta Müdürü’nün atamayacağını söyleyen Bayrak, salonu terk etmedi.

“Zabıta müdürünü görevden alıyorum”
Oturumun tekrar açılmasıyla açıklama yapan Başkan Tanju Özcan, “Burada canı isteyen hakaret, iftira gibi şeylerle belediye meclisini ve beni zan altında bırakamaz. Bizi çok şükür, ihaleye fesat karıştırmakla, yetim hakkı yedirmekle suçlayan tek bir müfettiş bile olmadı. İlkay Bayrak’ı dışarı çıkarma talimatım yerine gelmediği için zabıta müdürünü görevden alıyorum. Toplantı düzeni sağlanamadığı için toplantının birleşimini kapatıyorum” dedi.
Özcan, talimatına rağmen Bayrak’ı salondan çıkaramayan Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz’ı görevden aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Eylül, 2025 17:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Karabük Belediyesi, şehirlerarası otobüs terminalinde başlattığı yenileme sürecini hız kesmeden sürdürüyor. Kentin ulaşım altyapısına uzun vadeli çözümler sunacak proje kapsamında mevcut terminal binasında hem iç hem dış mekânlarda köklü değişiklikler yapılıyor.

Yeni terminal binası tamamlandığında 3.213 metrekare kapalı alanı ve 66 metrekare teras alanıyla yolcuların her ihtiyacına cevap verecek modern bir merkez olacak. İçerisinde geniş bekleme salonları, modern bilet ofisleri, kayıp eşya birimleri, lostra, berber, hediyelik eşya dükkânları, kafeterya ve otopark yer alacak. Dış cephede kompozit kaplama uygulanacak, çevre düzenlemesi de şehre yakışır şekilde yapılacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, sürece ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Terminalimizde başlattığımız yenileme çalışmaları aralıksız sürüyor. Amacımız, hemşehrilerimize çağdaş, güvenli ve konforlu bir ulaşım merkezi kazandırmaktır. Bu süreç tamamlandığında yalnızca Karabük’ün değil, bölgenin ihtiyacına cevap verecek bir yapıya kavuşacağız.”

Geçici Terminal Hizmete Devam Ediyor

Yenileme sürecinde vatandaşların ve esnafın mağdur olmaması için Karabük Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı üzerindeki Carrefour Market yanında geçici terminal alanı kuruldu. Yaklaşık 5 dönümlük alanda planlanan geçici bölgede 16 esnafa özel konteyner tahsis edilirken, otobüs ve minibüs peronları, bilet gişeleri, taksi durağı, kafeterya, tuvalet hizmete devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin