Tanju Çolak ve Hami Mandıralı öğrencilerle buluştu - Karabük Haber Postası
tanju colak ve hami mandirali ogrencilerle bulustu jzTUci9J
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Tanju Çolak ve Hami Mandıralı öğrencilerle buluştu

Türk futbolunun efsane golcüleri Tanju Çolak ve Hami Mandıralı, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan Düzyurt İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencilerle bir ortaya geldi.

Okulda öğrencilerle bol bol fotoğraf çektiren Çolak ve Mandıralı, tertibe öncülük eden iş insanı Necati Kazaz’ın armağan ettiği formaları da imzaladı.

Trabzonspor’un eski futbolcusu ve teknik yöneticisi Hami Mandıralı, ziyaretin büsbütün spontane geliştiğini belirterek, “Trabzon’un değerli iş insanlarından sevgili kardeşimiz Necati Kazaz’ın önderliğinde Düzyurt İlköğretim Okulu’nu ziyarete geldik. Çocuklarla bir ortaya geldik, fotoğraf çekildik, imza verdik. Artık gideceğiz, öteki vazifelerimiz var, onları yerine getireceğiz” dedi.

Türk futbolunun unutulmaz golcülerinden Tanju Çolak ise çocuklarla kucaklaşmaya büyük kıymet verdiklerini tabir ederek, “Çocuklar bizim en değerli, en özel varlıklarımız. Yarınları onlara bırakacağız. O yüzden buraya gelelim, kucaklaşalım, sevgimizi verelim, hürmetimizi gösterelim istedik. Birebir havayı soluyalım diye bu türlü bir hoşluk yaptık. Herkesi keyifli etmeye çalışıyoruz. Kıymetli olan bu hoş sevgiye layık olmak. Düzgün ki varsınız” diye konuştu.

Organizasyonu düzenleyen iş insanı Necati Kazaz da duyduğu memnunluğu lisana getirerek, “Tüylerim diken diken oldu, ben de çok memnunum. Efsanelerimizi çocuklarımızla buluşturalım istedik, çok da hoş oldu. Çocukların heyecanı, memnunluğu gözlerinden okunuyordu. Onları görünce biz de keyifli olduk. Türkiye’nin iki büyük efsanesi burada ve çocuklar onlardan imza alma fırsatı buldu. Futbol bizim için çok büyük bir paha. Trabzonspor bizim için çok büyük bir kıymet. Tanju hocamız da geldi, bizi kırmadı; o da bizim için büyük bir bedel. Spor dostluk ve barış gerektirir; futbol da bunun kıymetli paydaşlarından biri. İnşallah Türk futbolu daha yeterli yerlere gelir, çocuklara da örnek oluruz” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
prof dr ersanli denetimli serbestlik yeniden umut insa etme surecidir Sf63IwUO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Prof. Dr. Ersanlı: “Denetimli serbestlik yeniden umut inşa etme sürecidir”

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercümend Ersanlı, “Denetimli serbestlik; yalnızca bir kontrol mekanizması değil, aynı zamanda bir rehabilitasyon, yeniden toplumsallaştırma ve yeniden umut inşa etme sürecidir” dedi.

Sosyal Hizmet Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Denetimli Serbestlikte Sosyal Hizmet Uygulamaları” konulu konferansta, denetimli serbestlik sürecinde sosyal hizmetin rolü, bireylerin topluma kazandırılması ve psiko-sosyal destek mekanizmaları ele alındı. Etkinlik, öğrenciler ve akademisyenlerin katılımıyla interaktif bir ortamda gerçekleşti. Konferansın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercümend Ersanlı, denetimli serbestlik uygulamalarının yalnızca hukuki bir süreç olarak değil, aynı zamanda bireyin sosyal işlevselliğini yeniden kazanmasını hedefleyen çok boyutlu bir müdahale alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Yeniden umut inşa etme süreci”

Ercümend Ersanlı yaptığı konuşmada, “Sosyal hizmet, insan onurunu merkeze alan, bireyin ve toplumun iyilik halini güçlendirmeyi amaçlayan bir meslektir. Ancak bu meslek, bazı alanlarda çok daha karmaşık, çok daha çok boyutlu ve çok daha dikkatli bir yaklaşım gerektirir. İşte denetimli serbestlik uygulamaları da tam olarak bu alanlardan biridir. Denetimli serbestlik; yalnızca bir kontrol mekanizması değil, aynı zamanda bir rehabilitasyon, yeniden toplumsallaştırma ve yeniden umut inşa etme sürecidir. Bu süreçte sosyal hizmet uzmanı, sadece bir meslek elemanı değil; aynı zamanda bir rehber, bir destekleyici, bir değişim kolaylaştırıcısıdır. Burada yürütülen çalışmaların merkezinde şu temel soru yer alır: “Bir birey, yeniden topluma nasıl kazandırılır?” Bu sorunun yanıtı, yalnızca hukuki düzenlemelerde değil; insanı anlama becerisinde, empati kurabilmede ve bilimsel yöntemleri sahaya doğru şekilde yansıtabilmede saklıdır” diye konuştu.

Konferansın açılış konuşmalarının devamında Samsun Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ofluoğlu ise denetimli serbestlik sisteminin kamuoyunda zaman zaman yanlış anlaşıldığını belirterek, bu uygulamanın bir cezasızlık sistemi olmadığını, aksine bireye sorumluluk yükleyen ve denetim altında gelişimini destekleyen bir infaz modeli olduğunu vurguladı. Ofluoğlu, yükümlülerin kamu yararına işlerde çalışarak topluma katkı sunduğunu ve bu süreçte hem bireysel sorumluluk bilincinin geliştiğini hem de toplumsal faydanın artırıldığını ifade etti.

Konferansta, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü uzman sosyal çalışmacısı Gökhan Özdemir “Denetimli Serbestlikte Sosyal Hizmet Uygulamaları” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Özdemir sunumunda, denetimli serbestlik sürecinin yalnızca denetim değil, bireyin risk ve ihtiyaçlarının belirlenerek uygun müdahalelerin planlandığı bir sosyal hizmet süreci olduğunu vurguladı. Saha deneyimlerinden örnekler paylaşan Özdemir, bireysel görüşmeler, müdahale teknikleri ve vaka örneklerini rol-play uygulamalarıyla katılımcılara aktardı.

Konferans, katılımcıların sorularının yanıtlandığı tartışma bölümü ve Özdemir’e teşekkür belgesinin takdimi ile sona erdi. Etkinlik hem mesleki farkındalığın artırılması hem de öğrencilerin uygulama alanlarına dair bilgi edinmeleri açısından önemli katkılar sağladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin