Talep Bakanlığa İletilecek - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2021 13:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Talep Bakanlığa İletilecek

Hayırsever İşadamı Recep Özçelik Karabük’e ikinci bir Fen Lisesi yaptırma konusunda yaptığı talep yerinde görülürken, konuyla ilgili gazetemize konuşan bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş “Talep bizim için önemli ve değerli. Sayın Recep Özçelik’in talebini Milli Eğitim Bakanlığımıza ileteceğiz” dedi

Basliksiz 13 kopya 8

Karabük’ün tanınmış iş adamlarından Recep Özçelik’in Karabük’e bir Fen Lisesi kazandırma konusundaki açıklamasıyla ilgili görüşlerini aldığımız İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, konunun Milli Eğitim Bakanlığına iletileceğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak Recep Özçelik ile görüştüğünü belirten Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Sayın Recep Özçelik ile görüştük. Kendisi bize Fen Lisesi yaptırmak istediğini söyledi. Kendisi Yenişehir Bölgesinde ve Bayır Mahalle Bölgesinde yaptırmak istediğini bize belirtti. Şu anda Yenişehir Bölgesinde ve Bayır mahalle Bölgesinde yerimiz yok. Bizim Belen Köy TOKİ’de bir ilkokul, Ortaokul ve Anaokulu ihtiyacımız olduğunu söyledik. Beşbinevlerde 5 dönüm bir arazimiz var. İlkokul yapılacak. Yenişehir Bölgesinde 4 dönüm bir arazimiz var. Mescier Özel Eğitim Okulu yanında. Bizim Özel Eğitim Okuluna ihtiyacımız var. Yönetmelik gereği Karabük’e ikinci bir Fen Lisesi olmuyor. Mevcut Fen Lisemiz 16 derslikli ve 120 öğrencimiz var. Belirli bir kontenjanı olduğu için okulumuz yeterli. Ama yinede biz sayın Recep Özçelik beyin talebini Milli Eğitim Bakanlığımıza ileteceğiz. Bizim için bir hayırseverimiz okul yaptırmak istemesi memnuniyet verici. İnşallah bu konuyu çözüme ulaştıracağız. Şimdiden kendisine memleketimiz için göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokat niksar karayolu 13 yildir tamamlanamadi qvCuKa8v
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat-Niksar Karayolu 13 yıldır tamamlanamadı

Tokat ile Niksar arasında yapılması ve Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlaması hedeflenen karayolu projesi, aradan geçen 13 yıla rağmen tamamlanamadı.

Tokat’ta 2013 yılında Doğuş ve YDA firmaları ortaklığı ile yapımına başlanan ve toplam 49 kilometrelik güzergâhı kapsayan Tokat-Niksar karayolu projesinin, ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltması ve bölgedeki turizm ile ticaret faaliyetlerine ivme kazandırması bekleniyordu. Ancak yıllar içinde defalarca ertelenen bitiş tarihi ve tamamlanamayan etaplar, projeyi kronikleşen bir sorun haline getirdi. Aradan geçen sürede 6 vali ve 3 belediye başkanının değişmesine rağmen yolun hâlâ bitirilememesi, kamuoyunda eleştirilere neden oldu. Yolu kullanan sürücüler zorlu kış şartlarında zorlanırken artan ölümlü trafik kazaları da endişeleri artırıyor. Sürücüler, dar ve virajlı kesimlerin yanı sıra tamamlanmamış bölümlerden geçerken zorlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 40 dakika süren mesafenin 25 dakikaya düşmesi planlanırken, yaşanan gecikmeler hem ekonomik hem de sosyal açıdan mağduriyetlere yol açıyor.

Bakan Uraloğlu: “Ödenek desteğiyle kısa zamanda bitirelim istiyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında proje alanında incelemelerde bulunarak, “Taş ocaklarından malzeme ocaklarına, çevreyle ilgili hassasiyete kadar bütün problemleri çözdük. Ödenek olarak daha fazla destekleyerek kısa zamanda bitirelim istiyoruz” demişti. Bakan Uraloğlu’nun ziyaretinin üzerinden 633 gün geçmesine rağmen projede tamamlanmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin