Takı alışverişine Kadınlar Günü etkisi - Karabük Haber Postası
taki alisverisine kadinlar gunu etkisi NjAlZdkl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Takı alışverişine Kadınlar Günü etkisi

Düzce’de 8 Mart Dünya Bayanlar Günü öncesinde en çok tercih edilen takılar belirli oldu. Bayanlar, bilhassa yüzük ve bilekliklere ağır ilgi gösteriyor.

Kadınlar Günü’ne sayılı günler kala Düzce’de ikramlık takılara olan ilgi arttı. Kuyumcularda yapılan alışverişlerde en çok yüzük ve bileklik tercih edilirken, takı kesimi bu özel gün için çeşitli indirimler sunuyor. Kuyumcu Cahit Vuruş, bu türlü özel günlerde bilhassa yüzük ve bilekliklere ağır ilgi olduğunu belirtti. Vuruş, “Kuyumculuk dalı, zarafet ve estetikle her vakit bayanlarla iç içe olmuştur. Biz de elimizden geldiğince şık ve özel dizaynlar hazırlayarak bayanların beğenisine sunuyoruz. Bu özel gün kapsamında çeşitli indirimler yaptık” dedi.

Cahit Vuruş, bayanların yalnızca ikramlarla memnun olmadığının altını çizerek, “Kadınları yalnızca ikramlarla değil, onların haklarını hatırlatarak ve kıymet vererek memnun etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu şuurla hareket etmek, bayanlar için çok daha manalı olacaktır. Bayanların bu türlü özel günlerde en çok yüzük ve bileklikleri tercih ettiğini gözlemliyoruz. Aksesuar olarak bu eserler büyük ilgi görüyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiyenin lezzetleri kastamonuda bulustu ogrenciler yogun ilgi gosterdi eAmwWecU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin lezzetleri Kastamonu’da buluştu, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 7 farklı bölgeden 7 farklı kültür ve 7 farklı yemeğin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Kastamonu Üniversitesi tarafından 50. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gastronomi etkinliği düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’deki 7 coğrafi bölgeye ait öne çıkan yemekler ile bu yemeklerin hikayeleri ve kültürel açıdan değerleri anlatıldı. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm Rehberlik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yemekler, bahçede kurulan stantlarda öğrencilere tanıtıldı. Daha sonra yemekler, öğrencilere ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, “Hazırlanan yemeklerin ikramının yanı sıra, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimiz de bu hikayelerini ve bu bölgenin öne çıkan turizm değerlerini anlatıyorlar. Bizim bu etkinlikle amacımız, fakültemizin ormancılık ve tabiat turizmi misyonuna bir nebze olsa da katıda bulunmak. Ülkemizin turizm değerlerini, gastronomi değerlerini öne çıkarmak, bir farkındalık oluşturmak da istedik. Gelen kalabalıktan bunun oluştuğunu görmek mümkün. Hafta boyunca çok sayıda etkinliğimiz oldu. Bu sadece bir tanesi” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi ve Gastronomi Rehberlik Topluluğu Başkanı Edanur Doğanay ise, “Turizm Haftası’nda 7 bölgemizden 7 farklı kültür ve 7 farklı tarihi birleştirmek istedik. Gastronomi öğrencileri ve Rehberlik öğrencilerinin birleşmesiyle tam bir birlik olarak güzel bir organizasyon yaptık. Bölgelere ait yemeklerin yer aldığı stantların başına o bölgedeki arkadaşlarımızı yerleştirdik” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi rehberlik öğrencisi Cemile Dibebiş de farklı kültürlerin yemeklerini bir arada görme ve tatma şansı bulduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin