Karabük’te ruhsatsız tabanca ile karın bölgesinden kendini vuran bir kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, olay merkeze bağlı Cumayanı köyünde meydana geldi. Ailevi sorunları nedeniyle eşi kendisini terk eden İbrahim Şengül (29), ruhsatsız tabanca ile karın bölgesine bir el ateş etti. Silah sesini duyan yakınları tarafından kanlar içinde bulunan Şengül, kaldırıldığı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı. Durumu ağır olan Şengül, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Yaşanan olay sonrası bölgeye giden jandarma ekipleri olayda kullanılan tabancanın kuru sıkıdan çevrilme olduğunu tespit ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Tabanca ile kendini vuran şahıs hayatını kaybetti
Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi
Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.
Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

