Karabük Postası tarafından
21 Mayıs, 2015 12:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

SYO Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Sergi

Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri İş ve Uğraşı Terapisi dersinde yapmış oldukları iş kolaylaştırıcı aletleri sergilediler. Üniversite İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Binası Zemin katında gerçekleşen sergiye Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz, Müdür Yardımcısı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hammet Işık ile Akademik, İdari Personel ve öğrenciler katıldı. Sergi hakkında bilgi veren Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Ece Acar, “Amacı hayata hareket katmak olan fizyoterapistler olarak hastaların günlülerini rahatlıkla geçirebilmeleri için bağımsız olmalarının, kendi işlerini yapabilmelerinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ülkemizdeki anlayış hasta yatar, hasta yakını ona bakar şeklindedir ancak kişiler küçük modifikasyonlarla kendi işlerini yapabilirler. Fizyoterapistler olarak kullandığımız aletlerde küçük değişiklikler yaparak hastalarında kullanabilmelerini, günlük hayatlarını bağımsız devam ettirebilmelerini sağlamak istedik. Öğrencilerimiz duyarlı davranarak farkındalık yaratmak için bu cihazları tasarladırlar” dedi. Serginin açılışını yapan Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz; “Tasarlanan cihazlar özellikle engelli insanların ve hareketi kısıtlı olan hastaların hayatını kolaylaştıracaktır. Emeği geçen herkese için teşekkür ediyorum.” dedi. Hastaların günlük hayatlarını bağımsız devam ettirebilmeleri için tasarlanıp hazırlandıkları cihazlar iki gün sergilenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Motosiklet sürücüsü takla atıp otomobilin üzerine düştü… O anlar kamerada

Kent merkezinde meydana gelen kazada caddede dönmeye çalışan araba ile motosiklet çarpıştı. Kazada dönüş yapmaya çalışan arabaya çarpan motosiklet şoförü takla atıp arabanın üzerine oturdu. Motosiklet şoförü şoku atlatınca yaralandığını fark etti. Kaza anı ise güvenlik kameralarınca anbean kaydedildi.
Kaza, 22.15 sıralarında Eski Bolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran cadde üzerinde park halindeki H.Ç. yönetimindeki 41 APB 660 plakalı Citroen marka araba, caddeden yan yola dönmek için harekete geçti. Yola denetimsiz çıkan araba, caddeyi katıca caddede ilerleyen A.T.’nin kullandığı 81 AS 802 plakalı motosiklet ile çarpıştı. Kazada çarpışmanın tesiriyle evvel kaput üzerinde takla atan motosiklet şoför arabanın üzerine oturdu. Olayın şokunu atlatan Motosiklet şoförü A.T., arabadan inerek kendisini yere attı.
Kazayı görenlerin 112 Acil Davet Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine acil sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Yaralı şoföre olay yerinde sıhhat gruplarınca birinci müdahalesi yapılarak ambulans ile Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı
Kaza ise an ve an güvenlik kameralarınca kaydedildi. Kazada cadde kenarında park halindeki arabanın yola çıkıp dönmeye çalışması ve motosiklet şoförünün araba çarpma anı yer aldı. Ayrıyeten motor şoförünün arabanın üzerinde takla atarak evvel arabanın üzerine oturması ve akabinde da yere düşmesi anbean kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin