Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri İş ve Uğraşı Terapisi dersinde yapmış oldukları iş kolaylaştırıcı aletleri sergilediler.
Üniversite İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Binası Zemin katında gerçekleşen sergiye Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz, Müdür Yardımcısı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hammet Işık ile Akademik, İdari Personel ve öğrenciler katıldı.
Sergi hakkında bilgi veren Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Ece Acar, “Amacı hayata hareket katmak olan fizyoterapistler olarak hastaların günlülerini rahatlıkla geçirebilmeleri için bağımsız olmalarının, kendi işlerini yapabilmelerinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ülkemizdeki anlayış hasta yatar, hasta yakını ona bakar şeklindedir ancak kişiler küçük modifikasyonlarla kendi işlerini yapabilirler. Fizyoterapistler olarak kullandığımız aletlerde küçük değişiklikler yaparak hastalarında kullanabilmelerini, günlük hayatlarını bağımsız devam ettirebilmelerini sağlamak istedik. Öğrencilerimiz duyarlı davranarak farkındalık yaratmak için bu cihazları tasarladırlar” dedi.
Serginin açılışını yapan Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz; “Tasarlanan cihazlar özellikle engelli insanların ve hareketi kısıtlı olan hastaların hayatını kolaylaştıracaktır. Emeği geçen herkese için teşekkür ediyorum.” dedi.
Hastaların günlük hayatlarını bağımsız devam ettirebilmeleri için tasarlanıp hazırlandıkları cihazlar iki gün sergilenecek.


SYO Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Sergi
Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.
Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.
Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.


