SYO Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Sergi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Mayıs, 2015 12:39 tarihinde yayınlandı
0
0

SYO Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Sergi

Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri İş ve Uğraşı Terapisi dersinde yapmış oldukları iş kolaylaştırıcı aletleri sergilediler.
Üniversite İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Binası Zemin katında gerçekleşen sergiye Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz, Müdür Yardımcısı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hammet Işık ile Akademik, İdari Personel ve öğrenciler katıldı.
Sergi hakkında bilgi veren Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Ece Acar, “Amacı hayata hareket katmak olan fizyoterapistler olarak hastaların günlülerini rahatlıkla geçirebilmeleri için bağımsız olmalarının, kendi işlerini yapabilmelerinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ülkemizdeki anlayış hasta yatar, hasta yakını ona bakar şeklindedir ancak kişiler küçük modifikasyonlarla kendi işlerini yapabilirler. Fizyoterapistler olarak kullandığımız aletlerde küçük değişiklikler yaparak hastalarında kullanabilmelerini, günlük hayatlarını bağımsız devam ettirebilmelerini sağlamak istedik. Öğrencilerimiz duyarlı davranarak farkındalık yaratmak için bu cihazları tasarladırlar” dedi.
Serginin açılışını yapan Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz; “Tasarlanan cihazlar özellikle engelli insanların ve hareketi kısıtlı olan hastaların hayatını kolaylaştıracaktır. Emeği geçen herkese için teşekkür ediyorum.” dedi.
Hastaların günlük hayatlarını bağımsız devam ettirebilmeleri için tasarlanıp hazırlandıkları cihazlar iki gün sergilenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
X
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 10:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te kadın eski eşini bıçakla yaraladı

 Karabük’te bir kadın, tartıştığı eski eşini bacağından bıçakla yaraladı.

Alınan bilgiye göre, olay 100. Yıl Mahallesi 1065 Nolu Sokak’ta meydana geldi. Tolga T.(36) ile eski eşi D.K.(26) arasında alkol aldıkları sırada henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine D.K., iddiaya göre eline aldığı meyve bıçağıyla Tolga T.’yi bacağından yaraladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılırken, kadın polis ekiplerince gözaltına alındı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin