Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri İş ve Uğraşı Terapisi dersinde yapmış oldukları iş kolaylaştırıcı aletleri sergilediler.
Üniversite İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Binası Zemin katında gerçekleşen sergiye Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz, Müdür Yardımcısı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hammet Işık ile Akademik, İdari Personel ve öğrenciler katıldı.
Sergi hakkında bilgi veren Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Ece Acar, “Amacı hayata hareket katmak olan fizyoterapistler olarak hastaların günlülerini rahatlıkla geçirebilmeleri için bağımsız olmalarının, kendi işlerini yapabilmelerinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ülkemizdeki anlayış hasta yatar, hasta yakını ona bakar şeklindedir ancak kişiler küçük modifikasyonlarla kendi işlerini yapabilirler. Fizyoterapistler olarak kullandığımız aletlerde küçük değişiklikler yaparak hastalarında kullanabilmelerini, günlük hayatlarını bağımsız devam ettirebilmelerini sağlamak istedik. Öğrencilerimiz duyarlı davranarak farkındalık yaratmak için bu cihazları tasarladırlar” dedi.
Serginin açılışını yapan Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz; “Tasarlanan cihazlar özellikle engelli insanların ve hareketi kısıtlı olan hastaların hayatını kolaylaştıracaktır. Emeği geçen herkese için teşekkür ediyorum.” dedi.
Hastaların günlük hayatlarını bağımsız devam ettirebilmeleri için tasarlanıp hazırlandıkları cihazlar iki gün sergilenecek.


SYO Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Sergi
D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı
Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.
Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


