SYM’lerde Okuma Yazma Kursları devam ediyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Kasım, 2021 10:34 tarihinde yayınlandı
0
0

SYM’lerde Okuma Yazma Kursları devam ediyor

Karabük Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa açtığı okuma yazma kurslarında eğitim devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğü bir kursiyer dahi olsa, kurs açıp öğretmen tahsis ediyor.

  1. Yıl, Ergenekon, Üniversite Mahallesi ve Çerçiler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezlerinde (SYM) açılan kurslara katılan kursiyerler, ilerleyen yaşlarına rağmen okuma ve yazma öğreniyor. Kurslara katılanların içerisinde ayrıca, geçici sığınmacı olarak Karabük’te yaşayanlarda yer alıyor.

Sosyal Yaşam Merkezlerindeki kursları ziyaret eden Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker; “ Sosyal Yaşam Merkezlerimizde birçok branşta kursumuz var, ancak Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’nin en çok önem verdiği kurslar, okuma ve yazma kursları. Sayın Başkanımız; ‘Bir kişinin dahi okuma ve yazma öğrenmesine vesile olsak bu binanın maliyetini çıkartmış oluruz’ ilkesiyle hareket ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bir kursiyer dahi başvursa, hemen öğretmen tahsis edip kurs açıyor. Öğrenmenin yaşı yok, okuma ve yazma öğrenmek isteyen tüm hemşehrilerimiz bizimle irtibata geçebilirler. Kursiyerlerimiz son derece ilgili ve başarılı, kendilerini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta motosiklet kazasinda agir yaralanan genc hayatini kaybetti wNyJ8g5e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta motosiklet kazasında ağır yaralanan genç hayatını kaybetti

Tokat’ın Zile ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki genç, 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, kaza, 5 Nisan 2026 tarihinde gece saatlerinde ilçe merkezinde meydana geldi. 23 yaşındaki Ahmet Satılmış idaresindeki motosiklet, henüz bilinmeyen bir nedenle park halindeki araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan genç sürücü, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesinin ardından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Satılmış, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Ahmet Satılmış’ın cenazesinin, Zile ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin