Reklam
Reklam

SYM’lerde Okuma Yazma Kursları devam ediyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Kasım, 2021 10:34 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa açtığı okuma yazma kurslarında eğitim devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğü bir kursiyer dahi olsa, kurs açıp öğretmen tahsis ediyor.

  1. Yıl, Ergenekon, Üniversite Mahallesi ve Çerçiler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezlerinde (SYM) açılan kurslara katılan kursiyerler, ilerleyen yaşlarına rağmen okuma ve yazma öğreniyor. Kurslara katılanların içerisinde ayrıca, geçici sığınmacı olarak Karabük’te yaşayanlarda yer alıyor.

Sosyal Yaşam Merkezlerindeki kursları ziyaret eden Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker; “ Sosyal Yaşam Merkezlerimizde birçok branşta kursumuz var, ancak Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’nin en çok önem verdiği kurslar, okuma ve yazma kursları. Sayın Başkanımız; ‘Bir kişinin dahi okuma ve yazma öğrenmesine vesile olsak bu binanın maliyetini çıkartmış oluruz’ ilkesiyle hareket ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bir kursiyer dahi başvursa, hemen öğretmen tahsis edip kurs açıyor. Öğrenmenin yaşı yok, okuma ve yazma öğrenmek isteyen tüm hemşehrilerimiz bizimle irtibata geçebilirler. Kursiyerlerimiz son derece ilgili ve başarılı, kendilerini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kargo gönderiminden kaçak ürün çıktı

kargo gonderiminden kacak urun cikti 5ZRngggG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0 0

DÜZCE(İHA) – Düzce’de jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul’a kargo firmaları aracılığıyla sevk edilmek istenen kaçak ürünler ele geçirildi.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, kargo firmaları aracılığıyla Doğu illerinden İstanbul’a kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslara ait kargolarda gerçekleştirilen adli aramalarda 920 paket elektronik sigara kartuşu, 7 bin 616 paket sigara sarma kağıdı ve 28 çift ayakkabı ele geçirildi.

Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin