Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Mayıs, 2015 14:25 tarihinde yayınlandı
0

SYM Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

Öğlebeli Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi Kursiyerlerine de sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Sertifika töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili “Türkiye’de belediye denilince yapı imar düzenleme işleri gibi görünüyor ama Türkiye’de biz bir ilki gerçekleştirdik 20 tane sosyal yaşam merkezimiz mahallelerimizde hizmet veriyor burada halk eğitim merkezimizle çok iyi bir dayanışma gerçekleştiriyoruz bazı mahallelerde il sağlık müdürlüğümüzle beraber iyi bir çalışma sergilemiş oluyoruz hiçbir zaman bu çalışma esnasında sen ben kavgaları olmuyor buda bizi ziyadesiyle hoş net ediyor çünkü önemli olan bizim vatandaşlara hizmeti sunabilmemizdi. Bu sosyal yaşam merkezindeki en önemli hadiselerden bir tanesi şudur 5 yıldan bu güne kadar 250 tane vatandaşımıza okur yazar diploması verdik bizim 20 tane sosyal yaşam merkezinin maliyetini kaldıracak bir olaydır çünkü bir kişinin okur yazar olması bir kişiyi okur yazar yapabilmek bana göre en büyük hedeftir 250 okur yazar diploması verdiğimiz kişilerin ortalama yaş ortası 18-35 yaş arasıdır. Biz bunların mutluluğunu yaşıyoruz okur yazar diploması alırken kendi yazmış oldukları metni bize okuyorlar buda bizi çok mutlu ediyor. Sosyal belediyecilik içersinde yapmış olduğumuz bu hareket Türkiye’de ve şehrimizde gerçekten tek anlamıyla yerini bulmuştur. Adım adım Karabük iyi bir yerlere taşınmaya başladı iyi bir gidişatımız var inşallah bu birliktelimiz ve beraberliğimiz önümüzdeki yıllarda da devam eder beraber müşterek çalışmalarımız devam eder biz de sizlere elimizden geldiği kadar hizmet vermeye devam ederiz dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Karabük belediye Başkanı Rafet vergili, Karabük belediye başkan yardımcısı Fatma danışman, MHP il başkanı Burhanettin Aslan, Karabük halk eğitim müdürü dursun Yeşilova, Öğlebeli muhtarı İsmail alp boğa ve Osman Natıroğlu’ndan aldılar. Ardından ise kursiyerlerin kurs süresi boyunca elde ettikleri el emeği göz nuru ürünleri sergilendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
WhatsApp Image 2026 06 06 at 13.46.15
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
06 Haziran, 2026 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediye Başkanı Köse’den Karabük’ün il oluşunun 31. yılı mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük’ün il statüsü kazanmasının 31. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Köse, yayımladığı yazılı mesajda, Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme hamlesindeki tarihi rolüne ve taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Karabük’ü “Emeğin ve Alın Terinin Başkenti” olarak nitelendiren Köse, kentin il oluşunun 31. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.

Köse, mesajında şunları kaydetti:

“Karabük, Türkiye’nin ağır sanayi hamlesine öncülük eden Demir Çelik Fabrikaları ile ülkemizin kalkınmasında tarihi bir rol oynamış; etrafında şekillenen yaşamla modern bir Cumhuriyet kentine dönüşmüştür. Bizler de Dünya Miras Kenti Safranbolu olarak, bu büyük ailenin en kıymetli parçalarından biri olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Sanayinin gücü ile tarihin ve kültürün zarafetini harmanlayan bu eşsiz coğrafya, dün olduğu gibi bugün de ülkemize değer katmaya devam etmektedir.”

Cumhuriyet kenti Karabük’ü daha aydınlık yarınlara taşımanın ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizen Köse, kentin gelişimine emek veren ve değer katan tüm vatandaşlara sevgi ve saygılarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin