Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mayıs, 2023 13:10 tarihinde yayınlandı
0

Suudi Arabistan ve Kanada arasında 5 yıl sonra diplomatik ilişkiler yeniden kurulacak

Suudi Arabistan ve Kanada, 2018’de kopan diplomatik ilişkilerin karşılıklı büyükelçi atanarak yeniden kurulacağını duyurdu.

Suudi Arabistan ve Kanada, 5 yıl aradan sonra kopan diplomatik ilişkilerin yeniden kurulacağını duyurdu. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kanada ile diplomatik ilişkilerin eski durumuna getirilmesine karar verildi” ifade edilerek, Kanada’ya atanacak büyükelçinin kim olacağı hakkında bilgi paylaşılmadı.
Kanada Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, kararın geçtiğimiz sene kasım ayında Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlene Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Forumu’nun oturum aralarında Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında yapılan görüşmeleri takip ettiği ifade edildi. Açıklamada, Kanada’nın Suudi Arabistan büyükelçi olarak Jean-Philippe Linteau atanacağı bildirildi.
Suudi Arabistan-Kanada arasındaki gerginlik, 2018’de Kanada’nın Riyad Büyükelçiliğinin Suudi Arabistan’da tutuklu bulunan kadın hakları aktivistlerinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunan Arapça bir tweet atmasıyla başlamıştı. Buna karşılık Suudi Arabistan, Kanada Büyükelçisini geri çağırmış ve ticari ilişkileri askıya almıştı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda taskin korkusuyla vatandas otomobilini agaca bagladi 4KzTvNZQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Turhal’da taşkın korkusuyla vatandaş otomobilini ağaca bağladı

Tokat’ın Turhal ilçesinde taşkın riski vatandaşları kendi önlemlerini almaya yöneltti. İlçede bir vatandaş, muhtemel su baskınına karşı otomobilini brandayla kapatıp halatla ağaca bağladı.

Tokat’ın Turhal ilçesinde taşkın riskine karşı vatandaşlar kendi imkanlarıyla önlem almaya devam ediyor. Kentte etkili olan yağışların ardından bazı vatandaşlar araçlarını su taşkından korumak için ilginç yöntemlere başvurdu. Bir vatandaş aracını Prof. Dr. Nihat Gürkan caddesi üzerindeki bir apartmanın önünde brandayla tamamen kapattığı ve halatla ağaca sabitlediği görüldü. Kaldırım kenarında park halindeki araç için alınan önlem dikkat çekerken, bölgede yağışların aralıklarla devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin