Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mayıs, 2023 13:10 tarihinde yayınlandı
0

Suudi Arabistan ve Kanada arasında 5 yıl sonra diplomatik ilişkiler yeniden kurulacak

Suudi Arabistan ve Kanada, 2018’de kopan diplomatik ilişkilerin karşılıklı büyükelçi atanarak yeniden kurulacağını duyurdu.

Suudi Arabistan ve Kanada, 5 yıl aradan sonra kopan diplomatik ilişkilerin yeniden kurulacağını duyurdu. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kanada ile diplomatik ilişkilerin eski durumuna getirilmesine karar verildi” ifade edilerek, Kanada’ya atanacak büyükelçinin kim olacağı hakkında bilgi paylaşılmadı.
Kanada Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, kararın geçtiğimiz sene kasım ayında Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlene Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Forumu’nun oturum aralarında Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında yapılan görüşmeleri takip ettiği ifade edildi. Açıklamada, Kanada’nın Suudi Arabistan büyükelçi olarak Jean-Philippe Linteau atanacağı bildirildi.
Suudi Arabistan-Kanada arasındaki gerginlik, 2018’de Kanada’nın Riyad Büyükelçiliğinin Suudi Arabistan’da tutuklu bulunan kadın hakları aktivistlerinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunan Arapça bir tweet atmasıyla başlamıştı. Buna karşılık Suudi Arabistan, Kanada Büyükelçisini geri çağırmış ve ticari ilişkileri askıya almıştı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin