blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Temmuz, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Süt satarak oğlunu milli sporcu yapan anne, Paris Olimpiyatları’ndan umutlu

2024 Paris Olimpiyatları’nda üç adım atlama branşında Türkiye’yi temsil edecek Samsunlu Necati Er’in ailesi, çocuklarına güveniyor. Anne Kıymet Er, "Geçmişte babası izin vermemesinden dolayı spora gizli gönderdim. Süt satarak harçlığını verdim. Olimpiyatlarda başarılı olmasını istiyoruz" dedi.
Dünyanın önemli spor organizasyonların biri olan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na üç adım atlama branşında yarışacak Samsunlu milli atlet Necati Er’in (27) hikayesi hem takdir topluyor hem duygulandırıyor. Beden eğitimi öğretmeninin keşfetmesi sonucunda küçük yaşta spora başlayan Er, çeşitli zorluklarla mücadele etti. Atletizme başladığı zamanlarda babası Yalçın Er (51), ulaşım ve diğer masraflardan dolayı Necati Er’in antrenmanlara gitmesine izin veremedi. Oğluna güvenen Anne Kıymet Er (50) ise süt ve yumurta satarak oğlunun spora gönderdi. Çeşitli yarışmalarda şampiyonluklar yaşayan, Avrupa şampiyonu ve Türkiye dereceleri elde ederek anne ve babasını gururlandıran Er, olimpiyatlarda Türk bayrağını göndere çektirmek istiyor.

Kıymet Er: "Süt satıyordum kazandıklarımı ona veriyordum"
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan anne Kıymet Er, çok gururlu olduğunu belirterek, "Güzel duygular hissediyoruz. Başarılı olmasını istiyoruz. Spora başladı, Babası göndermiyordu. Ben de gizli gizli yolladım. Sonrasında başarılar kazandı. Babası da destek olmaya başladı. Türkiye’de birinci, Avrupa’da birinci oldu. Maddiyatını bir şekilde karşıladım. Süt satıyordum, kazandıklarımı ona veriyordum. Babasının çalıştığı da servis parasına gidiyordu. Aydan aya 3 tane çocuk okutması zordu" diye konuştu.
Baba Yalçın Er ise, "İkinci olimpiyatına gitti. İlk olimpiyatında 6. oldu. İnşallah bunda derece alır. Geçmişte kimse atletizmin ne olduğunu bilmiyordu. Öğretmenliğini de aldı daha iyi oldu. Ümitliyim, en az bir üçüncülük bekliyorum. 1 yıldır oğlumu göremiyorum. Çok çalışıyor" şeklinde konuştu.
Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek Necati Er ise ilk olarak hedefinin finallere kalmak olduğunu ve daha sonra olimpiyatlarda madalya kazanmak istediğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat’ta otomobil sürüye çarptı: 12 koyun telef oldu

Tokat’ta meydana gelen kazada arabanın çarptığı sürüdeki 12 koyun telef oldu.
Kaza, Tokat-Niksar karayolu Ormanbeyli köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Niksar tarafına seyreden Ertuğrul G. yönetimindeki araba, yola denetimsiz çıkan küçükbaş hayvan sürüsüne çarptı. Çarpmanın tesiriyle açılan ön kaput nedeniyle görüş açısı kapanan şoför, aracı zahmetle yol kenarında durdurarak ikinci bir kazayı önledi. Kazada sürüdeki 12 koyun telef oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma grupları, kazayla ilgili inceleme başlattı.

"Yola çıkan sürüyü fark edemedim"
Kazayı anlatan şoför Ertuğrul G., "Tokat’tan Niksar istikametine hakikat ilerlerken bir anda yola çıkan koyun sürüsünü fark edemedim. Çarpmanın akabinde kaput büsbütün görüşümü kapattı. Sağ tarafın uçurum, sol tarafın ise karşı şerit olduğunu bildiğim için birinci maksadım aracı en kısa müddette inançlı halde durdurmak oldu. Daha sonra başka şoförlerin kaza yaşamaması için yol güvenliğini sağlamaya çalıştım" dedi.
Kaza sonrası jandarma ve sıhhat gruplarını aradığını belirten Ertuğrul G., hayvanların telef olmasından büyük keder duyduğunu tabir ederek, "Hayvansever biriyim, bu türlü bir şeye sebep olduğum için sahiden üzgünüm. Karşı tarafın mal kaybı, kendi aracımda oluşan hasar, hepsi başka bir ıstırap sebebi. Fakat en kıymetlisi can kaybı olmaması. Maddi kayıp bir halde yerine gelir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin