Sürücülere Kış Lastiği Uyarısı - Karabük Haber Postası
674312bceb61c
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Kasım, 2024 14:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Sürücülere Kış Lastiği Uyarısı

Kış lastiği kullanma zorunluluğu Türkiye genelinde 1 Aralık itibarıyla başlayacak. Uygulama 1 Nisan 2020’ye kadar sürecek

Lastik değişimi sırasında yoğunluğa kalmamak için sürücülere kış lastiği taktırmayı son güne bırakmayın uyarısı yapılırken, uygulama başladıktan sonra kış lastiği takılmayan araç sürücülerine 4.069 TL para cezası uygulanacak.

Kış lastiği takma zorunluluğu özellikle ticari araçlar için geçerli olsa da, uzmanlar, özel araç kullanıcılarına da kış lastiği takmayı öneriyor. Kış koşullarında daha iyi yol tutuşu ve güvenlik sağlayan bu lastikler, kazaların önlenmesinde önemli bir rol oynuyor.

Kış lastikleri, 7°C’nin altındaki hava sıcaklıklarında daha iyi performans gösteriyor ve fren mesafesini önemli ölçüde kısaltıyor. Kış koşullarında yaz lastikleri kullanmak, kaygan zeminlerde kazalara davetiye çıkarabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bakar misin tuzagi zinciri kapip kacti kameraya yakalandi EdyInzbC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

“Bakar mısın” tuzağı: Zinciri kapıp kaçtı, kameraya yakalandı

Samsun’un Atakum ilçesinde sokak ortasında yaşanan kapkaç olayı, hem mağduru hem de çevredekileri şaşkına çevirdi. Bir kadını “Bakar mısın” diyerek durduran şüpheli, boynundaki altın zinciri koparıp kaçtı. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, 1 Nisan saat 19.20’de Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kafeteryadan çıktıktan sonra arkadaşıyla birlikte yürüyen 55 yaşındaki S.H.’nin yanına yaklaşan 43 yaşındaki U.K., “Bakar mısın” diyerek kadını durdurdu. Şüpheli, bir anda kadının boynundaki yaklaşık 25 bin lira değerindeki altın zinciri çekip alarak hızla olay yerinden uzaklaştı.

Kapkaç anı çevredeki güvenlik kameralarına anbean yansırken, mağdur kadının şikayeti üzerine polis ekipleri harekete geçti. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu şüpheli kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlının daha önceden 4 ayrı suç kaydının bulunduğu, eşinden ayrı yaşadığı ve kumar oynadığını ifade ettiği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan U.K., bugün adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin