Reklam
Reklam
674312bceb61c
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Kasım, 2024 14:49 tarihinde yayınlandı
0

Sürücülere Kış Lastiği Uyarısı

Kış lastiği kullanma zorunluluğu Türkiye genelinde 1 Aralık itibarıyla başlayacak. Uygulama 1 Nisan 2020’ye kadar sürecek

Lastik değişimi sırasında yoğunluğa kalmamak için sürücülere kış lastiği taktırmayı son güne bırakmayın uyarısı yapılırken, uygulama başladıktan sonra kış lastiği takılmayan araç sürücülerine 4.069 TL para cezası uygulanacak.

Kış lastiği takma zorunluluğu özellikle ticari araçlar için geçerli olsa da, uzmanlar, özel araç kullanıcılarına da kış lastiği takmayı öneriyor. Kış koşullarında daha iyi yol tutuşu ve güvenlik sağlayan bu lastikler, kazaların önlenmesinde önemli bir rol oynuyor.

Kış lastikleri, 7°C’nin altındaki hava sıcaklıklarında daha iyi performans gösteriyor ve fren mesafesini önemli ölçüde kısaltıyor. Kış koşullarında yaz lastikleri kullanmak, kaygan zeminlerde kazalara davetiye çıkarabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yolda gordugu karaca yavrularina arcil ve sota adini verdi sWwYjwO6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Yolda gördüğü karaca yavrularına Arçil ve Şota adını verdi

Trabzon’da yolda karşılaştığı iki karaca yavrusuna, bir dönem hayranı olduğu futbolcu kardeşler Arçil ve Şota Arveladze’nin adını veren vatandaşın görüntüleri sosyal medyada ilgi gördü.

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Akçaköy Mahallesi’nde eşiyle birlikte bahçe işleriyle uğraşan Engin Komar, yolda yürüdüğü sırada iki karaca yavrusuyla karşılaştı. Sevimli halleriyle dikkat çeken yavruları cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen Komar, futbolculuk yaptığı dönemde hayranı olduğu Gürcü ikiz kardeşler Arçil ve Şota Arveladze’den esinlenerek karacalara “Arçil” ve “Şota” isimlerini verdi.

Bir süre yavru karacaları takip eden Komar, daha sonra fındık bahçesinde anne karacayı fark etti. Yavruların annelerinden uzaklaştığını düşünen Komar, dikkatli şekilde hareket ederek iki yavrunun yeniden anne karacaya ulaşmasını sağladı. Doğada yaşanan bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden Komar, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Kısa sürede büyük ilgi gören görüntüler binlerce kişi tarafından izlendi.

İki yavru karacayı görünce aklına futbolcu Arçil ve Şota Arveladze kardeşlerin geldiğini belirten Engin Komar, “Hanımla beraber bahçeden çıktıktan sonra yolda bize doğru gelen iki tane hayvan olduğunu fark ettik. Biraz daha yaklaştığımızda hanıma dönüp Arçil ve Şota geliyor dedim. Etrafta anne ve baba göremedik. Yoksa yaklaşmayacaktık. Yanıma kadar gelip ayağımızın yanına oturdular. Eşime telefonu verip beni çekmesini söyledim. Eşim o anda anneyi görmüş. Fındık bahçesinde bizi izliyormuş. Sonrasında alıp annelerinin yanına getirdim. Futbolculuk yapıyordum. O dönemlerden dolayı Arçil ve Şota aklıma geldi. Onlarda ikizdi. Çok güzeldiler. Fındık bahçesine çıktığımda anneyi gördüm. Yavruları annenin yanına bıraktıktan sonra biraz daha onları izledik. Annenin yavrularını da alıp gittiğini fark ettik. Anneyi görmeseydik Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber verecektik. Arçil ve Şota’ya uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin