Sürücüler yollarda, sağlıkçılar ve hastalar da hastanede Atatürk’ü andı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Kasım, 2021 10:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Sürücüler yollarda, sağlıkçılar ve hastalar da hastanede Atatürk’ü andı

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıl dönümünde saatler 09.05’i gösterdiği anda Karabük’te hayat durdu. Yollarda sürücüler araçlarının başında, sağlık çalışanları ve hastalar ise hastane içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşunda bulundular.
Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıl dönümünde Karabük’te hayat 1 dakikalığına durdu. Saatler 09.05 olduğunda Demirçelik kavşağında sürücüler, araçlarından inerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Siren sesinin ardından saygı duruşunu sonlandıran sürücüler, araçlarına binerek yollarına devam etti.
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise doktorlar, sağlık çalışanları ve hastalar ise hastane içinde saygı duruşunda bulunarak, istiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudu.

Basliksiz 7 kopya 7

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Otobüs Duraklarına “Park Yasaktır” Uyarısı

Karabük Belediyesi, otobüs duraklarında hatalı park nedeniyle yaşanan aksamaları önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Durak işaretlerinin bulunduğu levhalara ek olarak “Otobüs Durağı – Park Yasaktır” yazılı uyarı levhaları yerleştirilmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, özellikle yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde bazı sürücülerin otobüs duraklarını park yeri olarak kullanması, hem toplu taşıma araçlarının güvenliğini tehlikeye atıyor hem de yolcuların inip binmesini zorlaştırıyor. Bu durumun önüne geçmek için mevcut duraklara ikinci bir uyarı levhası eklenmesine karar verildi.

Yetkililer, yeni levhaların özellikle sürücülerin dikkatini çekecek şekilde büyük ve okunaklı harflerle tasarlandığını belirterek, “Duraklara park eden araçlar nedeniyle otobüsler yolcu alamıyor, zaman kaybı yaşanıyor ve trafik akışı olumsuz etkileniyor. Bu levhalarla farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uygulamanın ilk etapta şehir merkezindeki ana durak noktalarında hayata geçirildiği, ardından tüm duraklara yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Belediye ayrıca, uyarılara rağmen duraklara park eden araçlar için trafik cezası uygulanacağını da hatırlattı.

Karabüklü vatandaşlar ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde duraklar işgal ediliyor, otobüse binmekte zorlanıyorduk. Bu levhaların caydırıcı olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin