Ehliyet almaya hak kazanmış ancak sertifikalarını ehliyete dönüştüremeyen sürücü adaylarına, 29 Mayıs’a kadar tanınan süre 3 Temmuz’a uzatıldı. Sürücü adayları, bu tarihe kadar sertifikalarını almazlarsa sürücü sertifikaları iptal olacak ve tekrar sınava girmeleri gerekecek.
29 Mayıs 2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nin geçici 2. maddesinin birinci fıkrası değiştirildi. Yapılan değişikliğe göre yönetmeliğin yayımı tarihinden önce düzenlenmiş olan sürücü sertifikaları, 3 Temmuz 2015 tarihi mesai saati sonuna kadar sürücü belgesine dönüştürülecek. Verilen bu süre içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erecek


Sürücü Sertifikasında Süre Uzatıldı
Samsun’da narkotikten peş peşe operasyon: Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi
Samsun’da narkotik ekiplerince Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ile 275 bin 800 TL ele geçirilirken, 8 şüpheli gözaltına alındı.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon düzenlendi. Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda S.A. ve M.Ş.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 600 gram skunk, 6 adet extacy hap, 2 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 275 bin 800 TL ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
İlkadım ilçesinde düzenlenen başka bir operasyonda ise M.G.Ö. (17), K.D., M.İ.H. ve Y.Y.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 700 adet sentetik ecza ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Aynı ilçede gerçekleştirilen diğer operasyonda da E.A. ve Y.E.K.’nin üzerleri ile ikametlerinde yapılan aramada 183 adet sentetik ecza bulundu. 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatılarak gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, toplam 8 şüpheli bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.


