Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
surucu direksiyon hakimiyetini kaybetti otomobil bahceye uctu CpAPqsl6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetti otomobil bahçeye uçtu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, şoförünün denetimini kaybettiği araba bahçeye uçtu. Kazada iki kişi yaralandı.

Olay, ilçeye bağlı Kavaklık Mahallesi Profesör Muammer Aksoy Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 61 SN 054 plakalı arabanın şoförü S.G, direksiyon hakimiyetini kaybederek evvel bir bahçe duvarına çarptı, akabinde bahçeye savruldu.

Kazayı gören vatandaşlar durumu sıhhat gruplarına bildirdi. Olay yerine kısa müddette ulaşan gruplar, şoför ve araçta yolcu olarak bulunan bayana birinci müdahaleyi yaparak yaralıları ambulansla hastaneye kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sq
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
05 Mayıs, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de sağlık eğitiminin kalitesi tescillendi

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edildi.

Karabük Üniversitesinde yürütülen kalite ve akreditasyon çalışmaları kapsamında, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından 2 yıl süreyle akreditasyona layık görüldü.

MEDEK tarafından verilen akreditasyon belgesine göre, programın eğitim-öğretim süreçleri, akademik kadro yapısı, uygulama imkânları ve mesleki yeterlilik çıktıları belirlenen kalite standartlarını karşıladı. Bu kapsamda programın ulusal düzeyde tanınırlığı ve güvenilirliği de tescillenmiş oldu.

Değerlendirme sürecinde programın sektörel ihtiyaçlara uygunluğu ve öğrencilere kazandırdığı uygulamalı eğitim olanakları da dikkate alındı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, akreditasyon sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, üniversitenin kalite odaklı eğitim anlayışını güçlendirmeye devam ettiğini belirterek, sağlık alanında yetiştirilen nitelikli insan kaynağının önemine dikkat çekti. Kırışık, İlk ve Acil Yardım Programının aldığı akreditasyonun hem öğrencilerin mesleki yetkinliklerine hem de mezunların istihdam olanaklarına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Karabük Üniversitesi, yürüttüğü akreditasyon çalışmalarıyla eğitimde kalite güvencesini artırmayı ve öğrencilerine ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim sunmayı hedefliyor. Üniversite, farklı programlarda da akreditasyon süreçlerini sürdürerek akademik gelişimini güçlendirmeye devam ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin