Trabzon’un Sürmene ilçesinde sağanak yağış nedeniyle birçok sokağı ve iş yerini su bastı. Belediye Başkanı Rahmi Üstün yaptığı açıklamada, “Şükür ki can kaybı gibi bir durum söz konusu değil” dedi.
Trabzon’un Sürmene ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan aşırı yağış sonrası, yollar göle dönerken birçok araç ve iş yeri sular altında kaldı. Belediye Başkanı Rahmi Üstün, yaptığı açıklamada, “Saat 17.30-18.00 sıralarında yaklaşık 40-45 dakikalık bir süre zarfında çok aşırı derecede yağmurun yağması neticesinde ilçemizin içerisindeki işletmelerden bir kısmını ve binaların alt katlarını su bastı. Şu anda temizlik çalışmaları devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan destek geldi. Şükür ki can kaybı gibi bir durum söz konusu değil ama vatandaşımızın maddi hasarı var; iş yerlerini su bastığı için hem gıda maddelerinde hem elektronik eşyalarında zararlar olduğu tespit edildi. Bir süre sonra bunların tespitlerine de başlanacak. Mahalle yollarından içeri gelen yağmur suları neredeyse bir dere kadar su getirdi. Sahil kesimini etkileyen bir yağmur gibi gözüküyor, hepimize geçmiş olsun” ifadesini kullandı.
İlçede temizlik ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.


Sürmene Belediye Başkanı Üstün’den sağanak yağış sonrası açıklama
Bolu’da bir haftada 197 şüpheli gözaltına alındı
Bolu’da son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik, kaçakçılık ve düzensiz göçmen operasyonlarında gözaltına alınan 197 şüpheliden 27’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasında denetim ve operasyonlar yürüttü. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 7 farklı adrese düzenlenen baskınlarda 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2’si sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 707,26 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 4,69 gram bonzai, 73 adet kök kenevir, 1 gram metamfetamin, 2,42 gram esrar maddesi ile 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Asayiş çalışmalarında ise meydana gelen 299 farklı olaya müdahale eden güvenlik güçleri, bu olaylara karışan 126 şüpheliyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklandı. Öte yandan, il genelindeki uygulamalarda çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 39 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerden 24’ü, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kaçakçılık ve organize suçlara yönelik çalışmalarda 2 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 17 adet define ve kazı malzemesi ile 2 adet tarihi eser ele geçirildi.
17 düzensiz göçmen yakalandı
Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik denetimlerde ise yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 17 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler hakkında işlem başlatıldı.

