Trabzon’un Sürmene ilçesinde sağanak yağış nedeniyle birçok sokağı ve iş yerini su bastı. Belediye Başkanı Rahmi Üstün yaptığı açıklamada, “Şükür ki can kaybı gibi bir durum söz konusu değil” dedi.
Trabzon’un Sürmene ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan aşırı yağış sonrası, yollar göle dönerken birçok araç ve iş yeri sular altında kaldı. Belediye Başkanı Rahmi Üstün, yaptığı açıklamada, “Saat 17.30-18.00 sıralarında yaklaşık 40-45 dakikalık bir süre zarfında çok aşırı derecede yağmurun yağması neticesinde ilçemizin içerisindeki işletmelerden bir kısmını ve binaların alt katlarını su bastı. Şu anda temizlik çalışmaları devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan destek geldi. Şükür ki can kaybı gibi bir durum söz konusu değil ama vatandaşımızın maddi hasarı var; iş yerlerini su bastığı için hem gıda maddelerinde hem elektronik eşyalarında zararlar olduğu tespit edildi. Bir süre sonra bunların tespitlerine de başlanacak. Mahalle yollarından içeri gelen yağmur suları neredeyse bir dere kadar su getirdi. Sahil kesimini etkileyen bir yağmur gibi gözüküyor, hepimize geçmiş olsun” ifadesini kullandı.
İlçede temizlik ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.


Sürmene Belediye Başkanı Üstün’den sağanak yağış sonrası açıklama
Tokat’ta 216 personel Kelkit Çayı’nda kayıp gençlerin izini sürüyor
Tokat’ın Erbaa ilçesinde Kelkit Çayı’na düşerek kaybolan 2 genci bulmak için 216 personel, 6 dron, 8 bot ve 41 araçla sürdürülen arama çalışmaları beşinci gününde de aralıksız devam ediyor.
Erbaa ilçesinde 28 Mayıs’ta Kelkit Çayı’na düşerek kaybolan İlker P. (22) ile Oğuz K.’yi (26) arama çalışmaları beşinci gününde de aralıksız devam ediyor. Erbaa Kaymakamlığı koordinesinde sürdürülen çalışmalarda, saat 08.00 itibarıyla Karanlıkdere mevkiindeki Sanko Barajı’ndan su akışı kesilerek Kelkit Çayı’ndaki su seviyesinin düşürülmesi sağlandı. Su seviyesinin azalmasının ardından ekipler, çay yatağında daha kapsamlı arama yapabilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Arama faaliyetleri kapsamında Kelkit Çayı ve çevresi 8 ayrı bölgeye ayrılırken, ekipler farklı noktalarda eş zamanlı olarak tarama ve kurtarma çalışmaları yürütüyor. Çalışmalara AFAD koordinasyonunda toplam 216 personel, 41 araç, 6 dron ve 8 bot katılıyor. Jandarma Arama Kurtarma (JAK), emniyet birimleri, sağlık ekipleri, Erbaa Belediyesi, Kızılay ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli de çalışmalara eşlik ediyor.

