Reklam
Reklam

Surlardaki fayansları temizlemek için harekete geçildi

surlardaki fayanslari temizlemek icin harekete gecildi Gflm5U1W
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’nde tarihi surlarda geçmişte bulunan ve kentsel dönüşüm sırasında yıkılan evlerden kalma fayans ve benzeri ev eklentilerinin görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Kadınlar Pazarı’nın yapımı sırasında esnafın mağdur olmaması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan geçici prefabrik yapılar, pazarın hizmete alınması ile yıkılırken ortaya çıkan görüntüler tartışma konusu olmuştu.

Geçici yapıların yıkılması ile ortaya çıkan alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yeşil alana çevrilirken, surlardaki çirkin görüntüye ise müdahale edilememişti. Surlara yaptığı eklentiler nedeniyle oluşan çirkin görüntünün temizlenmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yapmak istediği çalışma Anıtlar Kuruluna takılmıştı. Anıtlar Kurulu’nun ileride burada restorasyon çalışması yapılacağını ifade ederek Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin müdahalesine şimdilik izin vermediği belirtilmişti.

“Prosedürler tamamlanmak üzere”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuyla ilgili ilgili Anıtlar Kurulu’na yazı yazdıklarını söyledi. Genç, “Onunla ilgili kurula yazı yazdık. Çünkü zemin düzenlemesini Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaptık. Surlardan metruk kalan kalıntıları almak için bile kurul onayı lazım. Bu prosedürler tamamlanmak üzere. Orayı çok güzel bir hale getireceğiz. Çünkü orası bize büyük bir emanet. Hemen yukarı hisarda da kazı çalışmalarımız var. Geçen hafta valimizle birlikte ziyarette bulunduk. Büyükşehir Belediyesi olarak projenin paydaşıyız. İnşallah oradan çıkan kalıntı, buluntularla beraber elimizdeki tarihi eserleri bir arkeopark ismiyle tanımladığımız bir arkeolojik müzede de hem hemşerilerimizle buluşturmuş olacağız. Hem de o medeniyetlerin kalıntılarına buluntularına daha doğru ifadeyle mirasına sahip çıkmış olacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin