Reklam
Reklam
surlardaki fayanslari temizlemek icin harekete gecildi Gflm5U1W
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Surlardaki fayansları temizlemek için harekete geçildi

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’nde tarihi surlarda geçmişte bulunan ve kentsel dönüşüm sırasında yıkılan evlerden kalma fayans ve benzeri ev eklentilerinin görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Kadınlar Pazarı’nın yapımı sırasında esnafın mağdur olmaması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan geçici prefabrik yapılar, pazarın hizmete alınması ile yıkılırken ortaya çıkan görüntüler tartışma konusu olmuştu.

Geçici yapıların yıkılması ile ortaya çıkan alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yeşil alana çevrilirken, surlardaki çirkin görüntüye ise müdahale edilememişti. Surlara yaptığı eklentiler nedeniyle oluşan çirkin görüntünün temizlenmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yapmak istediği çalışma Anıtlar Kuruluna takılmıştı. Anıtlar Kurulu’nun ileride burada restorasyon çalışması yapılacağını ifade ederek Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin müdahalesine şimdilik izin vermediği belirtilmişti.

“Prosedürler tamamlanmak üzere”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuyla ilgili ilgili Anıtlar Kurulu’na yazı yazdıklarını söyledi. Genç, “Onunla ilgili kurula yazı yazdık. Çünkü zemin düzenlemesini Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaptık. Surlardan metruk kalan kalıntıları almak için bile kurul onayı lazım. Bu prosedürler tamamlanmak üzere. Orayı çok güzel bir hale getireceğiz. Çünkü orası bize büyük bir emanet. Hemen yukarı hisarda da kazı çalışmalarımız var. Geçen hafta valimizle birlikte ziyarette bulunduk. Büyükşehir Belediyesi olarak projenin paydaşıyız. İnşallah oradan çıkan kalıntı, buluntularla beraber elimizdeki tarihi eserleri bir arkeopark ismiyle tanımladığımız bir arkeolojik müzede de hem hemşerilerimizle buluşturmuş olacağız. Hem de o medeniyetlerin kalıntılarına buluntularına daha doğru ifadeyle mirasına sahip çıkmış olacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin