Vali Mustafa Yavuz’un eşi Süreyya Yavuz, Karabük'te 2015 yılından beri koruyucu aile olan Yel Ailesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında aile bireyleriyle tanışan ve koruyucu aile ile çocuklarla bir süre sohbet eden Süreyya Yavuz, koruyucu ailenin üstlendiği bu önemli görev için teşekkür etti.
Süreyya Yavuz, yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde Türkiye’de 2012 yılında koruyucu ailelerle ilgili başlayan çalışmalar ilimizde de başarıyla yürütüldü. Maalesef her birey biyolojik anne ve babasıyla birlikte olamıyor. Ama asıl olan, çocukların topluma, millete ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirilmesidir. Bu anlamda, gönüllü koruyucu ailelerimiz çok önemli bir görev üstlenmiştir. Biz tarih boyunca, hem toplum hem de devlet ölçeğinde yetimi, öksüzü korurken, onların hakkını savunurken, bu konu devlet politikası olarak yaşamımıza dahil olmuştur. Bugün ülkemizde insana önem veren anlayış çerçevesinde iyi bir başarı elde edilmiştir. Bu nedenledir ki, şefkat ve sevgisini gösteren insanlarımız, artık o çocukları yanlarına alıp, en iyi şekilde bakıp yetiştiriyorlar. Bu anlamda, tüm koruyucu ailelerimize üstlendikleri bu önemli görevden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Devlet olarak her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum," dedi.
Valimizin eşi Süreyya Hanım efendiye, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Abdurrahman Beye ve beraberinde gelen personel arkadaşlarımıza bu nazik ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sayın Valimize, Eşine ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz ve personellerine Saygılar Selamlar… Kısmet ve Ali YEL
Amasya’da asker eğlencesinde 39 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu
Amasya’da asker cümbüşünde yedikleri yemeğin akabinde rahatsızlanan 39 kişi, besin zehirlenmesi kuşkusuyla hastaneye başvurarak tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Hacılar Meydanı Mahallesi’nde bir meskende düzenlenen asker cümbüşüne katılan çok sayıda kişi, verilen yemeğin akabinde rahatsızlandı. Mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle rahatsızlanan bireylerin bir kısmı acil sıhhat takımları tarafından ambulansla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sonradan hastaneye gelenlerle sayı 39’a ulaştı.
Rahatsızlanan şahısların ortasında durumu ağır olan kimsenin bulunmadığı, polis gruplarının cümbüşün yapıldığı yere giderek sunulan yemeklerden incelenmek üzere numune aldığı öğrenildi.
Valimizin eşi Süreyya Hanım efendiye, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Abdurrahman Beye ve beraberinde gelen personel arkadaşlarımıza bu nazik ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sayın Valimize, Eşine ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz ve personellerine Saygılar Selamlar… Kısmet ve Ali YEL
Ali YEL
•Valimizin eşi Süreyya Hanım efendiye, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Abdurrahman Beye ve beraberinde gelen personel arkadaşlarımıza bu nazik ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sayın Valimize, Eşine ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz ve personellerine Saygılar Selamlar… Kısmet ve Ali YEL