Süreyya Yavuz, Kadın STK Temsilcileriyle Buluştu - Karabük Haber Postası
674990f809f9e
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Kasım, 2024 13:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Süreyya Yavuz, Kadın STK Temsilcileriyle Buluştu

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un Eşi Süreyya Yavuz Karabük’teki Kadın Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileriyle bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair mevcut çalışmalar değerlendirilirken, toplum genelinde farkındalığın artırılmasına yönelik projeler ele alındı.

Toplantıda, daha geniş bir katılım sağlanması amacıyla ikinci bir buluşmanın düzenlenmesine ve bu toplantıya yönelik yeni projelerin hazırlanmasına karar verildi. Süreyya Yavuz,  kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğuna değinerek,  bu konuda tüm paydaşların katkısının önemine dikkat çekti ve katılımcılara teşekkür etti.

Kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri, görüş ve önerilerini paylaşarak, sürece aktif katkı sağladı. Alınan kararların sahada önemli bir fark yaratacağı ifade edildi. Toplantıya; Süreyya Yavuz Hanımefendi’nin yanı sıra; Karabük Üniversitesi Kadın Araştırma Merkezi Müdürü Yasemin Bozkurt Özyalçın, Elek Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Şehit Annesi Emine Akın, Kabuk Kadın Kooperatifi Başkanı Melahat Bayram, Kozalak Kadın Kooperatifi Başkanı Mihriban Saraç ve Berrin Koçak, Üreten Eller Kadın Kooperatifi, Karabük Girişimci Kadın Derneği Başkanı Nuray Alpboğa, KADEM Vakfı Karabük İl Temsilcisi Nurmelek Danışmaz Akgün, Türk Kızılayı Karabük Başkan Yardımcısı Zuhal Kahraman, Kimsesiz ve Yardıma Muhtaç Çocuklar Derneği Başkanı Neşe Yılmaz ve Yağmur Derneği Başkanı Zehra Söylemez katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
oncan 5 zonguldak tanitim gunlerinde dogalgaz arama gemisi konsepti yer alacak ktGjl2BP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Öncan, “5. Zonguldak Tanıtım Günleri’nde doğalgaz arama gemisi konsepti yer alacak”

Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) Başkanı Ziya Öncan, İhlas Haber Ajansı (İHA) Zonguldak Muhabiri Onur Altındağ’ı ziyaret ederek, bu yıl İstanbul’da beşincisi düzenlenecek olan Zonguldak Tanıtım Günleri’ne ilişkin detayları paylaştı.

Zonguldak Valiliği himayelerinde, 14-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek dev organizasyon için hazırlıkların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Öncan, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerin koordinasyonunda açılacak stantlarla yöresel değerlerin tanıtılacağını ifade etti.

“Almanya’dan çevre illere kadar geniş çaplı katılım bekliyoruz”

Organizasyon öncesi hem yurt içi hem de yurt dışında kapsamlı görüşmeler yaptıklarını aktaran Öncan, “Almanya’ya giderek oradaki derneklerimizi ziyaret ettik ve projemizi anlattık. Zonguldak’ta da tüm ilçelerimizi bizzat ziyaret ederek bilgilendirme toplantılarımızı tamamladık. Etkinlik tarihi yaklaştıkça heyecanımız da artıyor. Başta İstanbul, Bursa, Kocaeli, Bolu ve Tekirdağ olmak üzere çevre illerdeki tüm hemşerilerimizi 14 Mayıs Perşembe günü gerçekleştireceğimiz coşkulu açılışa bekliyoruz” dedi.

Önceki yıllarda maden ocağı ve kömür treni, bu yıl doğalgaz arama gemisi

Tanıtım günlerinde her yıl farklı bir motto ile projeler ürettiklerine dikkat çeken Öncan, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“ZONDEF olarak etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya özen gösteriyoruz. Geçmiş yıllarda etkinlik alanına maden ocağı kurmuş ve kömür treni getirmiştik. Bu yıl ise Zonguldak açıklarından çıkarılan ve ülkemiz için büyük önem taşıyan doğalgazı simgeleyen arama gemisi konseptinde dev bir stant kurarak bu büyük keşfi tüm dünyaya anlatacağız. Bu kapsamlı ve anlamlı organizasyona tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizi davet ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin