Reklam
Reklam
CEZ
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
21 Mart, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
0

Süreyya Yavuz,  Down Sendromlu Öğrencileri Ağırladı

Vali Mustafa Yavuz’un Eşi Süreyya Yavuz,  21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında, Safranbolu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve ailelerini Valilik Konağı’nda misafir etti.

Ziyarete, öğrenciler Arda Belgiç ve annesi Hatice Belgiç, Berru Bıyıklı ve babası Rıfat Bıyıklı ile birlikte Milli Eğitim Özel Eğitim Şube Müdürü Erol Doymuş, Safranbolu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Furkan Kaya ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sema Savurat katıldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Süreyya Yavuz, özel bireylerin eğitim süreçlerine verilen desteğin önemine vurgu yaparak, “Down sendromlu çocuklarımızın topluma kazandırılması, sosyal hayata daha aktif katılmaları ve her alanda desteklenmeleri hepimizin sorumluluğudur. Sevgi, anlayış ve doğru eğitimle özel çocuklarımızın başaramayacağı hiçbir şey yok. Bizler de her zaman yanlarında olmaya, onların mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Ziyaret sırasında çocuklarla yakından ilgilenen ve özel çocuklarla sohbet eden Süreyya Yavuz, down sendromlu bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek ailelerin ve eğitimcilerin bu süreçteki çabalarına teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin