DÜZCE(İHA) – Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yunus Polis Timlerince şüphe üzerine durdurulan Düzce plakalı araçtan ruhsatsız tabanca, tüfek, kurusıkı tabanca, havalı tüfek ele geçirildi.
Düzce’de polis ekipleri tarafından kentin değişik noktalarında şok uygulamalar devam ediyor. Yunus ekipleri tarafından yapılan uygulamada şüphe üzerine Düzce plakalı araç durduruldu. Araçta yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 4 adet şarjör, 1 adet kurusıkı tabanca ve 1 adet havalı tüfek 156 adet kartuş ele geçirildi. Olayla ilgili olarak şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.


Şüphe üzerine durdurulan araçtan ruhsatsız silah ve tüfek ele geçirildi
Karabük’te gübre takip sistemi ile sıkı denetim
Karabük’te tarımsal üretimde kullanılan gübrelerin üretimden çiftçiye ulaşıncaya kadar geçen sürecin dijital ortamda izlenmesini sağlayan Gübre Takip Sistemi (GTS) ile denetimler sıklaştırıldı. Sistem sayesinde gübrelerin kaynağı, hareketi ve piyasaya arz süreci karekod ve DNA barkod teknolojileriyle anlık olarak takip ediliyor.
GTS uygulaması kapsamında DSPN cihazı kullanılarak, GTS yetkili teknik ekipleri ile Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ortak denetimler gerçekleştiriyor. Üretim tesisleri ve gübre bayilerinden alınan numuneler laboratuvarlarda analiz edilerek ürünlerin standartlara uygunluğu ve güvenilirliği kontrol ediliyor.
Yetkililer, yürütülen çalışmalarla birlikte sahte ve standart dışı gübrelerin piyasaya girişinin engellenmesinin hedeflendiğini belirtti. Uygulamanın, hem çiftçilerin korunması hem de tarımsal verimliliğin artırılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.
GTS ile birlikte gübre sektöründe izlenebilirliğin güçlendiği, kayıt dışı ürünlerle mücadelenin daha etkin hale geldiği kaydedildi.

