Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
0

Süper Lig’in en başarılı yabancı teknik direktörü Markus Gisdol

Trendyol Süper Lig’in en başarılı yabancı teknik direktörü Samsunspor’un Alman hocası Markus Gisdol oldu. Gisdol, maç başına 1,61 puan ortalaması ile diğer 5 yabancı teknik direktörün önüne geçti.

Markus Gisdol, Samsunspor’da Hüseyin Eroğlu’ndan boşalan teknik direktörlük koltuğuna ligin 8. haftasında oturdu. Gisdol, takımı 7. haftada devraldığında Samsunspor 1 puanla ligin son sırasında yer alıyordu. İlk iş olarak 5’li defans oynayan takımın dizilişini ve oyun anlayışını değiştiren Alman hoca, art arda başarılı sonuçlar alarak 26. hafta sonunda Karadeniz temsilcisini ateş hattından uzaklaştırarak orta sıralara getirdi. Gisdol, aldığı iyi sonuçlarla da adını ligdeki en iyi teknik direktörler arasına yazdırdı.

Samsunspor’un başında 18 Süper Lig müsabakasına çıkan Markus Gisdol, bu maçlarda 8 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 29 puan topladı. Gisdol yönetiminde rakip filelere 25 gol gönderen kırmızı-beyazlılar, kalesinde ise 22 gol gördü. Markus Gisdol, ligin son sırasında devraldığı Samsunspor’u aldığı başarılı sonuçlarla puan tablosunda orta sıralara kadar yükseltti.

Maç başına 1.61 puan ortalaması

Samsunspor’un 54 yaşındaki Teknik Direktörü Markus Gisdol, ligde maç başına topladığı 1,61 puan ortalaması ile birçok teknik direktörü geride bıraktı. Alman çalıştırıcı aynı zamanda ligdeki en yüksek puan ortalamasına sahip yabancı teknik direktör olarak da dikkat çekti. Süper Lig’de takım çalıştıran 6 yabancı teknik direktörden en yüksek puan ortalamasına sahip hoca Markus Gisdol oldu. Maç başına 1,61 puan ortalaması tutturan Markus Gisdol’u, Beşiktaş’ın Portekizli hocası Fernando Santos (6 maç ve 1,33 puan ortalaması), Gaziantep FK’nın Rumen hocası Marius Şumudica (21 maç ve 1,29 puan ortalaması), Pendikspor’un Portekizli hocası Ivo Vieira (18 maç 1,22 puan ortalaması), Konyaspor’un Bosnalı hocası Fahrudin Omerovic (5 maç 1,20 puan ortalaması) ve Fatih Karagümrük’ün Gürcü hocası Shota Arveladze (11 maç 1 puan ortalaması) takip etti.

Süper Lig’de 26. hafta sonunda 30 puanı bulunan Samsunspor, ligde kalan 12 maçta kendi sahasında Çaykur Rizespor, MKE Ankaragücü, Pendikspor, Adana Demirspor, Trabzonspor ve Alanyaspor ile deplasmanda ise Başakşehir, Hatayspor, Beşiktaş, Kasımpaşa, Konyaspor ve Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
genc an ka karabuklu universite ogrencilerini ankarada bulusturdu eBLviixG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Genç AN-KA, Karabüklü üniversite öğrencilerini Ankara’da buluşturdu

Karabük Ankaralılar Platformu’nun gençlik yapılanması olan Genç AN-KA tarafından düzenlenen kahvaltı programında, Ankara’da üniversite öğrenimini sürdüren Karabüklü öğrenciler bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda, farklı üniversitelerde eğitim gören Karabüklü öğrenciler tanışma, kaynaşma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı buldu.

Karabük Ankaralılar Platformu yönetiminde görev alan Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Kütüğü Genel Müdürü Şeref Şık ile Ali Özen’in öncülüğünde düzenlenen programın koordinasyonunu öğrenci temsilcileri Yavuz Selim Kaya ve Sena Şık üstlendi.

Kahvaltı programında eğitim hayatı, kariyer planlamaları, sosyal projeler ve Ankara’daki öğrenci yaşamına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Öğrenciler, hedeflerini ve gelecek planlarını paylaşma imkânı buldu.

Programın ardından Karabük Ankaralılar Platformu Yönetim Kurulu ve Genç AN-KA tarafından yapılan ortak açıklamada, Ankara’da öğrenim gören Karabüklü gençlerle aynı sofrada buluşmanın mutluluğunun yaşandığı belirtilerek, bu tür organizasyonlarla gençler arasındaki dayanışmanın artırılmasının, memleket bağlarının güçlendirilmesinin ve ortak sosyal faaliyetlerde bir araya gelinmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Programa Kadir Ekinci, Necat Börekçi, Selahaddin Çelebi, Prof. Dr. İrfan Taşoğlu, Dr. Harun Mıkçı, Serdal Eren, Cumhur Abaoğlu, Ömer Faruk İskenderli ve Yusuf Tığlı da katılarak öğrencilere destek verdi.

Genç AN-KA yetkilileri, Ankara’da eğitim hayatını sürdüren Karabüklü üniversite öğrencileriyle benzer etkinliklerde yeniden bir araya gelmeyi hedeflediklerini bildirdi. Program, öğrencilerin memleket bağlarını güçlendiren anlamlı bir buluşma olarak değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin