Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Suluova’da fırtına çatıları uçurdu, vatandaşlar deprem sandı

Amasya’nın Suluova ilçesinde yağışın ardından etkili olan fırtına çatıları uçurdu. Vatandaşlar kopan çatıların çıkardığı sesi deprem sanıp korku yaşadı. Polis ve itfaiye ekiplerinin alarma geçtiği ilçede bir süreliğine elektrikler de kesildi.
Cumhuriyet Mahallesi Kırım Sokak’ta etkili olan fırtına nedeniyle, park halindeki aracın üstüne bir binanın çatısından kopan saç ve kereste parçaları düştü. Deprem olduğunu sanıp sokağa çıkan Burhan Şahiner, “Rüzgarın şiddetiyle gümleme sesi duyduk. Deprem oldu sandık. Dışarı kendimizi zor attık” dedi.
Bir otomobilin hasar gördüğünü belirten mahalle muhtarı Taner Öztürk, "Misafir bir uzman çavuş arkadaşımızın aracının üzerine çatı uçtu. Hasar gören araçta şans eseri kimse yoktu” diye konuştu.
Yenidoğan Mahallesi’nde uçan çatı parçaları bir bahçedeki ekmek fırınında hasara yol açtı. Hatice Korkmazer yeni yaptırdıkları fırının kullanılmaz hale gelmesine çok üzüldüğünü söyledi. Mustafa Korkmazer de, "Bahçede çalışıyordum birden lastik patlaması gibi şiddetli ses geldi” şeklinde konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ülkeye kaçak yollarla giren 4 şahıs ormanlık alanda donmak üzereyken bulundu

Artvin’in Gürcistan hududunda, yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra ormanlık alanda kaybolan ve donma tehlikesi geçiren 4 şahıs, jandarma takımlarının operasyonuyla kurtarıldı.
Olay, 9 Nisan 2025 tarihinde saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Gürcistan hudut sınırından Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yaptığı tespit edilen şahısların, kar yağışı nedeniyle ormanlık alanda kaybolduğu ihbarı üzerine bölgeye Jandarma Komando, Asayiş ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sevk edildi.
Sarp ve şiddetli arazi kurallarında yürütülen çalışmalar sonucunda donmak üzere olan 4 kişi bulunarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavilerinin akabinde taburcu edilen şahıslar, jandarma tarafından gözaltına alındı. Haklarında başlatılan isimli sürecin tamamlanmasının akabinde mahkemeye çıkarılan kaçak göçmenler, tutuklanarak Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.