blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sular çekilince ortaya çıkan yol 18 köyün ulaşımını kolaylaştırdı

Tokat’ın Almus ilçesinde baraj suyunun çekilmesiyle ortaya çıkan ve 18 köyün ulaşımını kısaltan yol vatandaşlar tarafından ağır biçimde kullanılırken, bölge halkı kalıcı tahlil için köprü talep ediyor.
Almus Kaymakamlığı ve köy muhtarlıklarının 2022 yılında ortaklaşa hayata geçirdiği Sol Kıyı Küme Yolu, baraj sularının azalmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından ağır formda kullanılmaya başlandı. Baraj etrafındaki mevcut yolun virajlı ve uzun olması nedeniyle bölge halkı, ortaya çıkan bu kısa güzergahı tercih ediyor. Yeni rota sayesinde civar köylerin uzaklıklarına nazaran değişiklik gösterse de ortalama 18 kilometrelik uzaklık yaklaşık 500 metreye düşerken, seyahat müddeti de büyük ölçüde kısalıyor. Ulaşımı kolaylaştıran bu yol, hem vakitten tasarruf sağlıyor hem de vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Lakin bu yol sadece baraj sularının çekildiği periyotlarda kullanılabiliyor. Son yağışlarla birlikte su düzeyinin tekrar yükselmesi beklenirken, yolun 15 Nisan’a kadar tekrar sular altında kalacağı iddia ediliyor.
Yolu etkin bir halde kullanan bölge halkı ise uzun vadeli bir tahlil için yetkililerden köprü yapılmasını talep ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2025 11:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te 2 katlı ev alevlere teslim oldu

Karabük'ün Eflani ilçesinde çıkan yangında 2 katlı ev alevlere teslim olarak kullanılamaz hale geldi.

Eflani ilçesi Bostancı köyü Karagözoğlu Mahallesi'nde Hüsnü Önder'e ait 2 katlı müstakil evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev kullanılamaz hale geldi.

Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın da bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin