Reklam
Reklam
sular cekilince ortaya cikan yol 18 koyun ulasimini kolaylastirdi mTmEu2jg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Sular çekilince ortaya çıkan yol 18 köyün ulaşımını kolaylaştırdı

Tokat’ın Almus ilçesinde baraj suyunun çekilmesiyle ortaya çıkan ve 18 köyün ulaşımını kısaltan yol vatandaşlar tarafından ağır biçimde kullanılırken, bölge halkı kalıcı tahlil için köprü talep ediyor.

Almus Kaymakamlığı ve köy muhtarlıklarının 2022 yılında ortaklaşa hayata geçirdiği Sol Kıyı Küme Yolu, baraj sularının azalmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından ağır formda kullanılmaya başlandı. Baraj etrafındaki mevcut yolun virajlı ve uzun olması nedeniyle bölge halkı, ortaya çıkan bu kısa güzergahı tercih ediyor. Yeni rota sayesinde civar köylerin uzaklıklarına nazaran değişiklik gösterse de ortalama 18 kilometrelik uzaklık yaklaşık 500 metreye düşerken, seyahat müddeti de büyük ölçüde kısalıyor. Ulaşımı kolaylaştıran bu yol, hem vakitten tasarruf sağlıyor hem de vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Lakin bu yol sadece baraj sularının çekildiği periyotlarda kullanılabiliyor. Son yağışlarla birlikte su düzeyinin tekrar yükselmesi beklenirken, yolun 15 Nisan’a kadar tekrar sular altında kalacağı iddia ediliyor.

Yolu etkin bir halde kullanan bölge halkı ise uzun vadeli bir tahlil için yetkililerden köprü yapılmasını talep ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ca2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Mayıs, 2026 10:46 tarihinde yayınlandı
0

Uygulamalı aşı eğitimi ile tarıma destek

Safranbolu Belediyesi, tarımsal üretimi canlandırmak ve üreticilere doğru teknikleri kazandırmak amacıyla “Meyve Ağaçları Aşılama Kursu” düzenledi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde gerçekleştirilen kursa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Başkan Yardımcısı Taner Timar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bölgedeki meyve ağaçlarından alınan verimi artırmayı hedefleyen eğitimde, Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu ve ekibi görev aldı. Katılımcılara kalem ve göz aşısı yöntemleri, hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarıldı.

Başkan Elif Köse, yerel üretimi desteklemenin önemine dikkat çekerek, bu tür kurslarla bilinçli tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Program boyunca katılımcılar, uzmanlar eşliğinde bizzat uygulama yaparak aşılama tekniklerini yerinde öğrenme imkanı buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin