SÜDGE Kursu 2023 Yılı Başvuruları Başlıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Şubat, 2023 12:28 tarihinde yayınlandı
0
1

SÜDGE Kursu 2023 Yılı Başvuruları Başlıyor

Alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan sürücüler için Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi (SÜDGE)  Kurs başvuruları 15 Şubat’ta başlıyor.
Alkollü araç kullandığı 2. defa tespit edilen 2 yıllığına sürücü belgeleri geçici olarak alınan sürücülerin sürücü belgelerini geri almaları için katılması zorunlu olan Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Kursları için başvurular 15 Şubat’ta açılıyor.
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda başvuruların İl Sağlık Müdürlüğünün www.karabukism.saglig.gov.tr adresinden saat 10.00’dan itibaren online olarak alınacağı bildirildi.

Toplam 84 kişilik kontenjanın açılacağı kurslara yedek kontenjan açılmayacak. Başvurusu kabul edilen kursiyerlerden kayıt esnasında istenecek evraklar ise şu şekilde;
Eğitim programına katılma isteğini belirten dilekçe (matbu evrak Müdürlüğümüz tarafından verilecektir)
4 adet vesikalık fotoğraf
Trafik Zabıtası tarafından düzenlenen sürücü belgesi geri alma tutanağı örneği
Nüfus Cüzdanı fotokopisi
Eğitim ücretinin ( 2022 yılı için 2.860,00 TL) yatırıldığına dair makbuz. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
222222 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 15:12 tarihinde yayınlandı
0
0

EĞİTİMCİLER TEK YÜREK OLDU

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan ölümlü saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için anıta karanfil, camide gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve büyük üzüntüye yol açan ölümlü saldırıların ardından Türkiye genelinde başlatılan anma ve tepki etkinlikleri Karabük’te de sürdü. Türk Eğitim-Sen öncülüğünde düzenlenen program kapsamında hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için Yenişehir Atatürk Anıtı’na karanfiller bırakıldı, dualar edildi, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Etkinlik, Türk Eğitim-Sen Karabük Şubesi önünde toplanılmasıyla başladı. Katılımcılar buradan Yenişehir Atatürk Anıtı’na yürüyerek, yaşamını yitiren eğitim çalışanları ve öğrenciler anısına anıta karanfil bıraktı ve dua etti. Programın ardından Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Serdar Aydın basın açıklaması yaptı.

Aydın açıklamasında, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıların toplumda derin bir üzüntü oluşturduğunu belirterek, hayatını kaybeden öğretmenler ve öğrencilerin acısının tüm milletin ortak yasına dönüştüğünü ifade etti.

Öğretmenlerin bir toplumun rehberi, öğrencilerin ise geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Aydın, eğitim kurumlarına yönelik her türlü saldırının yalnızca bireylere değil, ülkenin geleceğine de zarar verdiğini söyledi.

Eğitim kurumlarının güvenliğinin devletin temel sorumluluklarından biri olduğunu dile getiren Aydın, okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi ve okulların tamamen güvenli alanlara dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, eğitimcilerin şiddetin her türüne karşı oldukları ve bu tür olayların asla meşrulaştırılamayacağı ifade edildi. Okulların korku ve tehdit ortamına sürüklenmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Programın devamında katılımcılar Yenişehir Çamlık Camii’ne geçti. Cuma namazının ardından burada gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi Cenaze Namazına İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ta katıldı. Namaz sonrası Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından ortak bir basın açıklaması daha yapıldı.

Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Serdar Aydın tarafından okunan açıklamada, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için rahmet dileğinde bulunuldu, ailelerine sabır temenni edildi.

Açıklamada ayrıca eğitimcilerin 3 gün iş bırakma eylemiyle okulların güvenliği, sanal ortamların denetlenmesi ve eğitim kurumlarının korunması konularında dikkat çekmeye çalıştığı belirtildi.

Devletin şiddetle mücadele kapsamında attığı adımların desteklendiği ifade edilirken, dijital ortamlardan kaynaklanan tehditlere karşı daha güçlü tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Eğitim çalışanlarının görevlerinin başında olmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, okulların korunması ve çocukların güvenliğinin sağlanması için mücadelenin sürdürüleceği kaydedildi.

Programa Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Serdar Aydın, Eğitim-Bir-Sen Karabük Şube Başkanı Zeki Öz, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MANSETEGITIMCILER TEK YUREK OLDU 2

MANSETEGITIMCILER TEK YUREK OLDU 3

 

Bizi sosyal medyadan takip edin