Karabük İl Sağlık Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılacak başvurular, toplamda 168 kişiyle sınırlı olacak.
Başvuru kontenjanı dolduğunda kayıtlar otomatik olarak kapanacak ve başvurular için ikamet şartı aranmayacak. Eğitime katılacak her grup 12 kişiden oluşacak. Başvuru sırası gelen, ancak gruba herhangi bir nedenle katılamayan kişiler başka gruplara dahil edilmeyecek.
Başvuruları kabul edilen kursiyerlere, eğitimin başlangıç tarihi daha sonra bildirilecek. Kayıt için gerekli evraklar ise sadece başvurusu kabul edilenlerden talep edilecek.
Başvurusu kabul edilen kursiyerlerden kayıt için; Eğitim programına katılma isteğini belirten dilekçe (İl Sağlık Müdürlüğünden verilecek.) 3 adet Fotoğraf, Jandarma ya da Emniyet Müdürlüğünden alınacak sürücü belgesi geri alma tutanağı örneği, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Eğitim ücreti ( 2025 yılı için 14.536 TL) yatırıldığına dair makbuz istenecek.