Türkiye Kano Federasyonu tarafından 3-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bodrum Gümüşlük’te yapılan Deniz Kanosu Bahar Kupası Yarışları’nda Üniversiteyi temsil ederek, Bireysel 2000 metre K2 mix’te 3.cü olan ve Grup Kategorisinde ise 14 Kulüp arasından 4. olan Su Sporları Kulübü öğrencilerinden Tolga Serinsöz ve Pınar Büyük Rektör Prof. Dr. Burahanettin Uysal’ı ziyaret ederek başarılarını paylaştılar. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Deniz Kanosu Bahar Kupası Yarışları’nda Bireysel 2000 metre K2 mix’te 3. olup madalya alan Su Sporları Kulübü öğrencileri Tolga Serinsöz Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a yarışma hakkında ve elde edilen başarılar hakkında bilgiler verdi.Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Denizi olmayan bir şehir olan Karabük’te Kano sporu gerçekten büyük bir ilgi gördü. Kısa bir süre içerisinde hem takımızı kurduk, hem müsabakalara hem de bugüne kadar katıldığımız müsabakalarda dereceler altık. Hafta sonu yapacağımız ‘Durgun Su Kano Hız Yarışları’na farklı illerden katılan sporcularımızı Üniversitemizde ve şehrimizde ağırlama fırsatı bulacağız. Biz Karabük Üniversitesi olarak bütün spor dallarında müsabaka merkezi olmak istiyoruz ve bu konudaki alt yapıya çok fazla yatırım yapıyoruz. Sizlerin de yakinen takip ettiği üzeri 25 bin kişilik bir stadyum inşa ettik. Açık kapalı spor tesislerimizle birlikte Üniversitemiz içerisinden geçen Araç Çayı’nı da spor aktivitelerimizde değerlendirerek ülkemizde bulunan üniversitelerimizde eğitim gören 5 milyonu aşkın öğrencilerimizin bir birleri ile müsabaka yapmalarını, tanışmalarını, arkadaşlıklarını ve dostluklarını arttırmak amacıyla Karabük Üniversitesi olarak bütün müsabakalara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu günden itibaren hem şehrimiz hem de Üniversitemiz spor müsabakalarında çok daha tanınır hale gelecektir. Ben göstermiş olduğunuz başarılardan dolayı sizleri kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Ve inanıyorum ki sizlerin başarısı sizlerden sonra gelen arkadaşlarınıza örnek teşkil edecektir.” dedi.


Su Sporları Kulübü Öğrencilerinden Rektör Uysal’a Ziyaret
Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama
DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.
Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.
Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.


