Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Haziran, 2014 08:18 tarihinde yayınlandı
0

Su Seviyesi Azalınca Felaketin Boyutu Ortaya Çıktı

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyünde Güneşli deresinin taşması sonucu meydana gelen sel felaketinin verdiği zarar su seviyesinin azalmasıyla ortaya çıktı. Kdz. Ereğli’de dün geceden bu yana yağan aşırı yağış sonucu sabah saatlerinde Çaylıoğlu köyünde sel felaketi meydana geldi. Güneşli deresinin taşması sonucu köyün içindeki ev ve işyerlerini su bastı. Sel felaketinin verdiği zarar su seviyesinin azalması ile ortaya çıktı. Bazı marketlerin camları kırılarak içerisindeki ürünlerin sel sularına kapılarak marketin boşaldığı görüldü. İşyeri sahipleri sel sularının çekilmesinin ardından temizlik çalışmalarına başladılar. Zonguldak İl Özel İdaresi’nden gelen iş makineleri de yollardaki odun parçaları ve çamurları temizlemeye çalışıyor. Çaylıoğlu’nda birçok esnaf ve vatandaş temizlik çalışması yaparken bazı vatandaşların sel sularının getirdiği odunları toplamaya çalıştığı görüldü. İlçeye bağlı Ortaköy’de cami imamının kaldığı lojmanı su bastı. Ortaköy Köyü Muhtarı Erol Özsoy, sabah saatlerinde yaşanan sel nedeniyle derenin karşı tarafında bulunan imam ve ailesinin mahsur kaldığını söyledi. Ortaköy Köyü Yenimahalle Camisi İmamı İlhami Aydın da sabah namazından sonra evde istirahat ettiği sırada kaldığı lojmanı su bastığını ve ailesi ile birlikte dışarı çıktığını anlattı. Cami imamı Aydın, sel sularının lojmana girmemesi için verdiği mücadelenin hiçbir sonuç vermediğini belirterek sel sularının pencere seviyesine kadar çıktığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dev cay bardagini endustriyel dagcilar temizledi 9d1iDpjt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Dev çay bardağını endüstriyel dağcılar temizledi

Rize’de 30 metrelik dev çay bardağı anıtı, endüstriyel dağcılar tarafından temizlendi.

Rize merkez sahil dolgu alanındaki Çay Çarşısı içerisinde bulunan dev çay bardağı anıtında bahar temizliği yapıldı. 30 metre yüksekliğindeki anıt, terastan aşağıya iplerle sarkan endüstriyel dağcılar tarafından temizlendi. Bölgedeki endüstriyel dağcıların geçmişte yaptıkları işlerden yola çıkarak bu yıl dev çay bardağının temizliğinin kendilerine verildiğini söyleyen Çay Çarşısı Müdürü Hasan Önder, “Bildiğiniz gibi Rize’de çok fazla doğa sporcusu var. Coğrafyanın yetiştirdiği kardeşlerimizle birlikte bu çalışmayı yapalım dedik. Endüstriyel dağcılık Türkiye’de de artık revaçta. Hatta yurt dışında Malezya’da, Rusya’da bu temizliği yapan arkadaşlarımızın güvenlik önlemlerini çok yakinen bildiğimiz, kendilerini de tanıdığımız için bu yılki bardağın dış temizliğini bu arkadaşlarla yapalım dedik. Yani dünyanın en büyük çay bardağında, dünyanın en doğal yerinde, Kaçkar Dağları eteklerinde yetişen o dağcılarımızı, gençlerimizi bu hizmet sektörüne de katmış olduk” dedi.

Çay bardağının temizliğini gerçekleştiren ekibin koordinatörü Selçuk Çolak, Türkiye’de endüstriyel dağcılığın geliştiğini dile getirerek, “Yüksekte çalışmayı içerisinde barındıran bu teknikleri kullanarak temizliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu işin tabii eğitimleri; dünya genelinde kabul gören birkaç tane yetkin kurum, kuruluş var. Profesyonel eğitimler alındıktan sonra arkadaşlarımız da küçük küçük saha deneyimine göre deneyim kazanarak, buradan ekmeklerini kazanmaya çalışıyorlar. Türkiye bu konuda profesyonel anlamda kendini her geçen yıl, her geçen gün biraz daha geliştiriyor ve ihtiyaç doğuyor. Birçok endüstriyel tesiste olsun, rafinerilerde olsun, rüzgar türbinlerinde bu tip yüksekte çalışmanın, yani ekipmanın yetişemediği, ulaşamadığı araç-gereç, bu tip erişim imkanlarının ulaşamadığı noktalarda bu şekilde daha güvenli oluyor. Maliyet olarak da düşünürsek daha düşük oluyor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin