Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Haziran, 2014 08:18 tarihinde yayınlandı
0

Su Seviyesi Azalınca Felaketin Boyutu Ortaya Çıktı

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyünde Güneşli deresinin taşması sonucu meydana gelen sel felaketinin verdiği zarar su seviyesinin azalmasıyla ortaya çıktı. Kdz. Ereğli’de dün geceden bu yana yağan aşırı yağış sonucu sabah saatlerinde Çaylıoğlu köyünde sel felaketi meydana geldi. Güneşli deresinin taşması sonucu köyün içindeki ev ve işyerlerini su bastı. Sel felaketinin verdiği zarar su seviyesinin azalması ile ortaya çıktı. Bazı marketlerin camları kırılarak içerisindeki ürünlerin sel sularına kapılarak marketin boşaldığı görüldü. İşyeri sahipleri sel sularının çekilmesinin ardından temizlik çalışmalarına başladılar. Zonguldak İl Özel İdaresi’nden gelen iş makineleri de yollardaki odun parçaları ve çamurları temizlemeye çalışıyor. Çaylıoğlu’nda birçok esnaf ve vatandaş temizlik çalışması yaparken bazı vatandaşların sel sularının getirdiği odunları toplamaya çalıştığı görüldü. İlçeye bağlı Ortaköy’de cami imamının kaldığı lojmanı su bastı. Ortaköy Köyü Muhtarı Erol Özsoy, sabah saatlerinde yaşanan sel nedeniyle derenin karşı tarafında bulunan imam ve ailesinin mahsur kaldığını söyledi. Ortaköy Köyü Yenimahalle Camisi İmamı İlhami Aydın da sabah namazından sonra evde istirahat ettiği sırada kaldığı lojmanı su bastığını ve ailesi ile birlikte dışarı çıktığını anlattı. Cami imamı Aydın, sel sularının lojmana girmemesi için verdiği mücadelenin hiçbir sonuç vermediğini belirterek sel sularının pencere seviyesine kadar çıktığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
f9ac5d3b 84de 4287 9e7d 7cfa6fb4517d
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ATATÜRK’E HAKARET CEZASIZ MI KALDI?

Atatürk paylaşımıyla gündeme gelen Sağlık-Sen Yöneticisinin Belediye ziyareti tepki çekti

Geçmiş yıllarda Mustafa Kemal Atatürk hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden olan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Karabük Şube Başkan Yardımcısı Nurettin Çamlıca’nın, Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş ile birlikte Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’yı ziyaret etmesi yeni tepkilere yol açtı.

Yaklaşık üç yıl önce Çamlıca’nın kişisel X hesabından yaptığı ve daha sonra kaldırıldığı belirtilen paylaşımda, Atatürk hakkında “İslami yönü iyi değil”, “İslam’ı yok etmiş” ve “İslam düşmanı” gibi ifadeler kullandığı öne sürülmüştü. Söz konusu görüntülerde ayrıca Çamlıca’nın, Atatürk’ün eleştirilemeyeceği yönündeki toplumsal yaklaşımı sorguladığı ve Cumhuriyet’in kurucusunu yalnızca askeri yönüyle başarılı bulduğunu ifade ettiği görülmüştü.

Paylaşımın kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının ardından Sağlık-Sen Karabük Şubesi Yönetim Kurulu olağanüstü toplanmış, Nurettin Çamlıca hakkında disiplin süreci başlatılmıştı. Hazırlanan disiplin dosyasının, sendikanın en üst karar organlarından biri olan Genel Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği açıklanmış, Çamlıca’nın ihraç edilebileceği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı.

Ancak aradan geçen sürede Çamlıca’nın Sağlık-Sen Karabük Şubesi’nde başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü öğrenildi. Son olarak Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş’un Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’ya gerçekleştirdiği ziyarette Çamlıca’nın da yer alması, çeşitli kesimlerin yeniden tepkisini çekti.

Kamuoyunda oluşan eleştirilerde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan söz konusu paylaşımlara rağmen Çamlıca’nın görevine devam etmesi tartışma konusu oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin