Reklam
Reklam

STK’lardan KARDEMİR’e Destek Açıklaması

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2017 06:42 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te bulunan bazı  önemli  Sivil Toplum Kuruluşları;  KARDEMİR’de 2 Ağustos tarihinde yapılacak olan seçimli Genel Kurul öncesi kamuoyundaki söylentiler üzerine ortak  bir deklarasyona imza atarak, “Kardemir’i içinde bulunduğu en kara günlerden düze çıkaranlar ve yönetim uyumu değerlidir. İsimler Kardemir’in kendisinden daha önemli olmaksızın bu başarılı  uyuma kastetmek,  bozmak cinayettir.  Yönetim uyumu bozulmamalı, tecrübe ve başarıyı inkar edecek şahsi beklentilerden vazgeçilmelidir” dediler

 

KARDEMİR’de 2 Ağustos tarihinde yapılacak olan seçimli Genel Kurul öncesi kamuoyundaki söylentiler üzerine  Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timurçin Saylar,

Karabük Emekliler Cemiyeti Başkanı Celal Bulut, Karabük Esnaf Odası Başkanı Nurettin Tümen, Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören, Karabük MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Nur, Karabük Kent Konseyi Başkanı Kazım Özcan, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya, Karabük Gazeteciler Ve İletişim Derneği Başkanı Osman Çetinkaya ortak bir deklarasyonla KARDEMİR’e destek açıklaması yaptılar.

Yapılan açıklamada; “Tüm Karabük ve Yöre Halkımıza saygıyla duyururuz ,

Bizler, Kardemir’i bir şirket olmanın ötesine taşıyalı çok oldu.

Kardemir, ruhunu verdiği kentin kimliğini sahipleneli çok oldu.

Bizler ve Kardemir kurduğumuz duygusal bağı hazmedeli çok oldu.

Kardemir bizden biridir, içimizden biridir.

Hisse sahipleri şehir adına, ülke adına sorumluluk sahipleridir. Kardemir şehrin tamamınındır.

1994’de  kapatılma kararına karşı şehir olarak gösterdiğimiz kararlı direniş maziye hatıra bıraktığımız bir şehir efsanesi değildir. Vazgeçilmezimizin mahremine dokunduğunda , bekasına kastedildiğinde neler yapabildiğimizin ve gerektiğinde bir an bile düşünmeden tekrar ve daha büyük bir kararlılıkla yapabileceğimizin referansıdır. Çok ortaklı büyük bir şirket olmanın çok daha ötesinde, ev sahibi olduğu bir kente ruhunu vermiş, en zor günlerinde ülkenin kalkınmasına lokomotif olacak tesisler kurmuş, bütün yorgunluğuna rağmen sürekli kendisini yenilemiş KARDEMİR, Bilinsin ki yaşam kadar kutsalımızdır.

Kardemir’in uzun yol hikayesinde tüm emeği geçenlere, 1994 yılında verilen kurtuluş mücadelesinin mimarları, Sn. Mutullah Yolbulan  Sn. Kamil Güleç ve rahmetli Sn. Metin Türker’e …. Onların etrafında çelik gibi kenetlenen Kardemir işçisine ve Çelik-iş sendikasına, yöre halkına , tüm siyasi  önderlerimize ve Karabük sivil toplum örgütleri ve basınına…Bu büyük eserin ayağa kaldırarak bugüne gelmesini sağlayan Kardemir  Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mutullah Yolbulan ve Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Kamil Güleç ‘in  24 yıllık  uyumlu ve istikrarlı  çalışmaları ile kazanılan başarıyı önemsiyoruz.

5 Nisan ekonomik karaları ile başlayan ve fabrikasına sahip çıkan yöre ruhunu , 24 yıldır Yolbulan, Güleç ve Yücel ailelerinin konsorsiyum ve denge içinde sürdürdükleri yönetim biçimini , Bu Genel Kurul ve bundan sonraki seçimli Genel Kurullarda Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin Devletin ilgili kurumları tarafından atanmasını ,  24 yıldır yöremize kan ve can pompalayan fabrikamızın başarı hikayelerinin devamını destekliyoruz.

Kardemir’i içinde bulunduğu en kara günlerden düze çıkaranlar ve yönetim uyumu değerlidir. İsimler Kardemir’in kendisinden daha önemli olmaksızın bu başarılı  uyuma kastetmek,  bozmak cinayettir.  Yönetim uyumu bozulmamalı, tecrübe ve başarıyı inkar edecek şahsi beklentilerden vazgeçilmelidir. Genel Müdürlük bu tesisin kalbidir. Taşınması, nakledilmesi ya da tesisten uzaklaştırılması olabilecek en büyük yönetim hatasıdır,  asla düşünülemez.

2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısına uymuş ve %10 yeni eleman alarak istihdam seferberliğine katkıda bulunmuş, Türk lirasına destek kampanyasında  dolar alışverişinden TL ‘ye geçen ilk kuruluşlardan olan , şehrimizin iki değeri  Karabük üniversitesi ve Kardemir Karabükspor’a sosyal sorumluluk projeleri kapsamında tam destek veren KARDEMİR Göz bebeğimiz, kalbimizdir.

Fabrikamız da finansal sorunluluğunu hissetmeyen uzak bir yönetim kabul edilemez. Genel Müdürlük Kardemir’in kalbindeki mesaisine devam etmelidir.

Bizler Karabük’teki Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları olarak Karabük’ümüz , yöremiz ve ülkemiz için olmazsa olmazımız Karabük Demir Çelik Fabrikalarının, başarı dolu geleceğinin takipçisi ve yukarıdaki beyanın tarafı olduğumuzu ilan ederiz” denildi

.

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kargo gönderiminden kaçak ürün çıktı

kargo gonderiminden kacak urun cikti 5ZRngggG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0 0

DÜZCE(İHA) – Düzce’de jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul’a kargo firmaları aracılığıyla sevk edilmek istenen kaçak ürünler ele geçirildi.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, kargo firmaları aracılığıyla Doğu illerinden İstanbul’a kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslara ait kargolarda gerçekleştirilen adli aramalarda 920 paket elektronik sigara kartuşu, 7 bin 616 paket sigara sarma kağıdı ve 28 çift ayakkabı ele geçirildi.

Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin