Karabük Postası tarafından
17 Mayıs, 2014 14:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Spor Lisesi Öğrencilerinden Anlamlı Bağış

Ovacık ilçesinde bulunan Spor Lisesi öğrencileri, Mehmet Ali Şahin'in girişimleriyle kendilerine gönderilen eşofman ve spor ayakkabılarını, Soma'da şehit olan madencilerin çocuklarına bağışladı. Ovacık Lisesinde düzenlenen kıyafet dağıtım törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Belediye Başkanı Mustafa Dursun, İlçe Kaymakamı Bahattin Çelik, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun katıldı. Şahin öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptıktan sonra lise bahçesinde düzenlenen törende bir konuşma yaparak, 5 gündür ülke insanı olarak tarifsiz acılar içinde olduklarını söyledi. Şahin, "Soma'da maden ocağında meydana gelen kaza münasebetiyle 300 civarında vatandaşımızı maalesef kaybettik. İnanıyoruz ki onlar şehit olmuştur. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama bu ateş öyle bir ateş ki, düştüğü yeri yakmadı; tüm Türkiye'de insanlarımızın yüreğini dağladı" dedi. Spor Toto teşkilatı tarafından temin edilen eşofman ve spor ayakkabılarını temsili olarak iki öğrenciye veren Şahin'e öğrenciler, "Biz bu yardımları Soma'da şehit olan madencilerin çocuklarına bağışlamak istiyoruz. Bizim yeterince kıyafet ve malzememiz var" dedi. Bu durum karşısında duygulanan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, öğrencilerin yüreğinin ne kadar geniş olduğunu ve insan sevgisi olduğunu söyleyerek diğer öğrencilerinde buna katılıp katılamadığını da sorduktan sonra, "Sizleri gerçekten tebrik ediyorum. Bu bizim büyük millet olmamızın özelliğidir. Bir toplumun dünyada örnek davranışlar sergileyen büyük millet olamaz. Bizim insanımızın yüreğindeki insan sevgisi ve farklı medeniyet anlayışı bizi büyük millet yapıyor. Bu olay sebebi ile de tüm halkımız seferber oldu. Orada vefat edenleri kendi çocukları, kardeşleri ve abileri olarak bildi. Bunun en güzel örneklerinden birini de burada spor lisesi öğrencilerinden görmek bizi memnun etti" dedi. Şahin, daha sonra Ovacık İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne talimat vererek Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü ile irtibata geçerek öğrencilerin yardımlarının ivedi olarak ailelere ulaştırılmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin