Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2023-2024 Akademik Yılı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği bölümlerine öğrenci alımı için hem ön kayıt işlemlerini, hem de parkur elemelerinden oluşan özel yetenek sınavını başlattı.
İlk günden yoğun bir katılımın olduğu özel yetenek sınavında birçok milli sporcu, profesyonel ve amatör sporcularla Spor Bilimleri Fakültesi’nde okumak isteyen öğrenciler Düzce Üniversitesi’ne girebilmek için ter döktü. Düzce Üniversitesi, Spor Salonu’nda 07-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında ön kayıt ve özel yetenek sınavını tamamlayacak.
Türkiye’nin çeşitli illerinden Düzce Üniversitesi’ne gelen üniversite adayı öğrenciler; Kontrol Listelerinin ilanına 17 Ağustos 2023 tarihinde ulaşabilecekken, itiraz süreci ise 18 Ağustos 2023 tarihi saat 17.00’ye kadar sürecek.
Sınav sonuçların ilanı ise 23-24 Ağustos’ta kurumun internet sitesinden yayınlanacak. (İHA)


Spor Bilimleri Fakültesi’nde ön kayıt ve parkur heyecanı başladı
Su samurlarının deredeki oyunu kamerada
DÜZCE (İHA) – Düzce’de Asar Deresi’nde oyun oynayan iki su samuru, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Şehir merkezindeki 23 Nisan Parkı mevkisinden geçen Asar Deresi’nde hareket eden su samurları ilgi odağı oldu. Dere içerisindeki taşların üzerine çıkan ve akıntılı suya rağmen doyasıya oyun oynayan su samurları, çevredeki vatandaşların kamerasıyla kayıt altına alındı. Bir süre sonra akıntılı suda gözden kaybolan su samurlarını derenin kenarından ilgiyle izleyen vatandaşlardan Mustafa Kurnaz, doğal yaşamın bu önemli türlerini şehir merkezinde görmenin keyifli olduğunu dile getirdi. Kurnaz, “Düzceliyim, İstanbul’da doğdum büyüdüm. Su samurları Düzce’de aslında Efteni Gölü’nde yaşarlar ama Melen Çayı’ndan şehir merkezindeki derelere de geliyorlar. İzlemesi çok keyifli. İnsanlarla barışık hayvanlar. Zarar vermedikçe insanlara zararları olmaz” ifadelerini kullandı.


