7 Haziran seçimleri nedeniyle ittifak yapan Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) 26 Nisan’da Milletvekili Adaylarını kamuoyuna tanıtacak.
Aday tanıtımı ile ilgili açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Muhsin Çebi;
“7 Haziran 2015 tarihinde ülkemiz ve camiamız açısından çok önemli olan
Milletvekili Genel Seçimleri yapılacaktır.
Unutulmamalıdır ki; “Her seçim mühimdir. Ancak bu seçim çok daha
mühimdir”.
Bu seçimlerde; “Yaşanabilir Bir Türkiye”, “Yeniden Büyük Türkiye” ve
“Yeni Bir Dünya”nın kurulması bakımından, Saadet Partisi olarak en büyük
başarıları elde etme sorumluluğumuz vardır. Bu sorumluluğumuzun bir
gereği olarak Saadet Partisi olarak Büyük Birlik Partisi ile yapmış
olduğumuz MİLLİ İTTİFAK’ın milletimizde oluşturduğu etkiyi en üst
seviyeye taşımak için kadrolarımız çalışmalarını büyük bir azimle
yürütmektedir.
Milletvekili adaylarımız ve her kademedeki teşkilatlarımız bir program
dahilinde çalışmalarını yoğunlaştırmaktadır.
Heyecanımızı en üst noktaya taşımak, tüm kadrolarımıza yaşatmak ve seçim
çalışmalarımızın zafer nişanesi olarak 26 Nisan 2015 Pazar 10.00’da
Ankara ARENA Kapalı Spor Salonunda Aday Tanıtım Şöleni yapılacaktır.
Milletvekili adaylarımızın ve seçim beyannamemizin takdim edileceği bu
programa ilimizden en az …… otobüsle iştirak edeceğiz.
Programa ilimizden; Milletvekili adaylarımız, İl Yönetim Kurulu
Üyelerimiz, İlçe Başkanları ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İl
Gençlik Kolu Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İl Kadın Kolu
Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe Gençlik Kolu Başkanları ve
Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe Kadın Kolu Başkanları ve Yönetim Kurulu
Üyelerimiz, Mahale/Köy Temsilcileri ve Yardımcılarımız, Sandık
Baş müşahitlerimiz ve Müşahitlerimiz, Üyelerimiz ve Gönüldaşlarımız
katılacaktır” dedi.


SP ve BBP İttifakı 26 Nisan’da Adaylarını Tanıtacak
Yüksekten suya atlamak kulak zarının yırtılmasına neden olabilir
Kulak, Burun ve Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Atilla Tekat, özellikle daha önce kulak enfeksiyonu geçirmiş kişilerin yüksekten suya atlamalarının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi. Yüksekten suya atlayış sırasında oluşan basıncın kulak zarına zarar verebileceğini ifade eden Tekat, bu durumun kulak zarında yırtılmaya neden olabileceği uyarısında bulundu.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte deniz ve havuz sezonu açıldı. Suyla temasta kulakların çok hassas bir dokuya sahip olduğunu ifade eden Medicana International Samsun Hastanesi doktorlarından KBB Uzmanı Prof. Dr. Atilla Tekat, özellikle yüksekten suya atlamanın kulak zarına zarar verebileceğine dikkat çekti.
“Yüksekten suya atlamak kulak zarının yırtılmasına neden olabilir”
Daha önceden kulak enfeksiyonu geçiren kişilerin suya yüksekten atlayış yapmasıyla kulak zarına zarar verebileceğini söyleyen Tekat, “Denize girerken özellikle tramplenden veya yüksek bir yerden atladığımız zaman, daldığımız derinlik 5 metreyi geçiyorsa basınç değişiklikleri kulaklarda hissedilir. Her 10 metrede bir atmosfer basıncı artar. Eğer kulak zarımızda daha önceden geçirilmiş bir enfeksiyona bağlı zayıflık varsa kulak zarının yırtılması bile söz konusu olabilir. Burnunu tutarak atlayanlar olabiliyor. Bunun en büyük sebebi, hızla suyun altına daldığımızda burnumuzun içine giren suyun, paranazal sinüsler dediğimiz boşluklarla temas etmesi ve bazı durumlarda orta kulağa ulaşabilmesidir. Bu nedenle hastalarda kulakta dolgunluk, baş ağrısı ya da denizden çıktıktan sonra eğildiklerinde burundan su gelmesi gibi durumlar görülebilir. Burnu kapatmanın temel nedeni de bu basınç etkisini azaltmaktır” dedi.
“Yapay zekaya inanarak tedavi yapmak doğru değil, hekimin görmesi gerekir”
Bir hekime başvurmadan yapay zekadan elde edilen bilgilerle tedavi yapılmasının doğru olmadığını da hatırlatan Prof. Dr. Tekat, “Yüzücü kulağının başladığı dönemlerde insanlar internetten veya yapay zekadan bilgi almaya çalışabiliyor. Ancak bu belirtiler sadece yüzücü kulağında değil, orta kulak hastalıklarında, dış kulak yolunun diğer hastalıklarında ve hatta bazı tümörlerde bile görülebilir. Burada ayırıcı tanının önemi çok büyüktür. Yapay zekâ size ancak verdiğiniz bilgilere göre cevap verebilir. Ancak hastalığın gerçekten ne olduğunu değerlendirebilmesi mümkün değildir. Çünkü bunun için muayene gerekir. Bu nedenle sadece yapay zekâdan alınan bilgiye güvenerek tedavi uygulamak doğru değildir” diye konuştu.
“Kulağa zeytinyağı, soğan ve sarımsak suyu akıtmak ciddi sorunlara yol açabilir”
Ağrı veya herhangi başka bir durumda kulak içine zeytinyağı, soğan ve sarımsak suyu akıtmanın doğru olmadığını ifade eden Tekat, ayrıca şunları söyledi:
“Halk arasında kulak ağrılarında, tıkanıklıklarda veya benzeri durumlarda sarımsak suyu, soğan suyu ve benzeri maddelerin kulak yoluna uygulandığını biliyoruz. Bunları yumuşatmak amacıyla zeytinyağı da kullanılabiliyor. Ancak kulak zarını göremiyorsak veya kulak yolu tamamen kapalıysa bu uygulamalardan uzak duruyoruz. Çünkü kulak zarında fark edilmeyen küçük bir delik varsa ve bu maddeler orta kulağa kaçarsa geri dönüşü olmayan daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle kulak zarının durumu bilinmeden bu tür işlemlerin yapılması doğru değildir.”


