blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

SP Genel Başkanı Arıkan Zonguldak’ta madene indi

Zonguldak’ta partisinin vilayet başkanlığı kongresine katılan Saadet Partisi Genel Lideri Mahmut Arıkan, kongrenin akabinde özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağına inerek işçilerle buluştu.
Saadet Partisi Zonguldak 7. Olağan Vilayet Başkanlığı kongresine katılan Mahmut Arıkan, kongrenin akabinde Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki bir maden ocağına hareket etti. Özel bir şirket tarafından işletilen ocağa bareti ve madenci kıyafetleriyle inen Arıkan, yer altında maden emekçileriyle buluştu.
Kömür vagonları ortasında ilerleyen Arıkan, çalışanlarla sohbetinde de çalışma koşullarına ve madencilik mesleğinin ehemmiyetine dair vurgu yaptı. Arıkan, çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yer üstüne çıkarak madenden ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
30 Ocak, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

ET FİYATLARINDA DUR DURAK YOK

Karabük’te et fiyatlarına yapılan son zam, vatandaşın tepkisini çekti. Yaklaşık 20 gün önce kilosu 800 TL’den satılan kıyma, 150 TL’lik artışla 950 TL’ye yükselirken, diğer et ürünlerinde de dikkat çeken fiyat artışları yaşandı. Kısa sürede gelen zamlar “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

Edinilen bilgilere göre, kent genelinde kıymanın kilosu 950, dana kuşbaşının kilo fiyatı 1.050 TL’ye çıkarken, dana kemikli et 850 TL’den, kuzu kemikli et ise 950 TL’den satışa sunulmaya başlandı. Yapılan zamlarla birlikte sucuk, salam ve benzeri diğer et ürünlerinde de yüksek oranlı artışlar gözlendi.

Vatandaşlar, art arda gelen zamların artık bütçelerini zorladığını belirterek duruma tepki gösterdi. Özellikle dar gelirli aileler, etin sofralarından neredeyse tamamen çıktığını ifade ederken, “20 gün gibi kısa bir sürede bu kadar yüksek bir artışı anlamak mümkün değil” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan, kasapların bağlı olduğu meslek odalarının fiyat artışlarına sessiz kalması ve zamlara adeta çanak tutması da eleştirilerin odağında yer aldı. Tüketiciler, denetimlerin artırılmasını ve fiyat artışlarının gerekçelerinin kamuoyuna açık bir şekilde açıklanmasını talep ediyor. Ramazan ayına girilmesi ile Karabük’te et fiyatlarının daha da artabileceği belirtilirken, vatandaşlar ise yetkililerin bir an önce harekete geçmesini ve fahiş fiyat artışlarına karşı somut adımlar atılmasını bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin