Sözen'den Adaylığa Yeşil Işık - Karabük Haber Postası
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
26 Eylül, 2023 16:34 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:57
0
0

Sözen’den Adaylığa Yeşil Işık

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Safranbolu Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili olarak, yaptığı açıklamada “Verilecek her göreve talibim, görevden asla kaçmam” diyerek, Belediye Başkan adaylığı için açık kapı bıraktı.

Karabük Birlik Medya Gün Ortası Programında Hakan Tuçer’in konuğu olan  İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Safranbolu Belediye Başkanlığı adaylığına isminin  geçtiğiyle ilgili soruya, “Verilecek her göreve talibim, görevden asla kaçmam” şeklinde cevap vererek adaylığa yeşil ışık yaktı.

Kendisinin asla bir göreve talip olmayacağını ancak bir görev tevdi edildiği takdirde onu en iyi şekilde yapacağını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen; “Benim en önemli parametrem sokağın ne dediğidir, vatandaşın ne düşündüğüdür. Vatandaş sizi nerede görmek istiyorsa alır oraya koyar” dedi.

Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili olarak Parti Teşkilatlarını işaret eden İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen,  “Kamuoyunun ne dediği çok önemlidir bunu önemsiyoruz. Kamuoyunun düşündüğünü, sokağın düşündüğünü biz kendi içimizde parti teşkilatlarımızla  değerlendirip en iyisini arayıp bulmaya çalışırız” diye konuştu.

“GÖREVDEN ASLA KAÇMAM”

Üç Dönemdir Safranbolu’dan İl Genel Meclis Üyeliği yaptığını hatırlatan Başkan Sözen; “Biz burada hizmet ediyoruz. 31 Mart 2024 akşamı saat 17.00’a kadar görevim ve sorumluluğum İl Özel İdaresinde devam edecek. Ben bu görev sürem içersinde en iyi şekilde İl Özel İdaremizi ve beni buraya gönderen insanların teveccühüne layık olamaya çalıştım ve yaptığım işi de en iyi şekilde yapmaya çalıştım.  Ben siyasi hayatıma partimin kuruluşuyla beraber başladım, köy temsilciliğiyle, mahalle başkanlığıyla, sandık müşahitliyle bu görevlere başlamış kişiyim. Safranbolu İlçemizde  Yönetimlerde bulundum. Üç dönemdir de İl Genel Meclisi Üyesi olurken de bu partideki arkadaşlarım da bilir hiç bir göreve asla kendim talip olmadım ama bu konuyla ilgili benim en önemli parametrem sokağın ne dediğidir, vatandaşın ne düşündüğüdür. Vatandaş sizi nerede görmek istiyorsa alır oraya koyar. Ben bu konuyla ilgili asla bir göreve talip olmam ama kendime bir görev tevdi edildiğinde de bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırım.  Bize ne görev verileceğini ben bilmiyorum önümüzde yerel seçimler var el birliğiyle, gönül birliğiyle, yeni kurulan teşkilatlarımızın yapısıyla yeni bir heyecan oluştu. Ne düşünülür, ne görev verilir bilemiyorum ama verilecek her göreve talibim, görevden asla kaçmam.  Kamuoyunun her yerel seçim öncesi bu şekilde  bizim veya bizim dışımızdaki diğer arkadaşlarla ilgili böyle beklentileri olur. Kamuoyunun ne dediği çok önemlidir bunu önemsiyoruz. Kamuoyunun düşündüğünü, sokağın düşündüğünü biz kendi içimizde parti teşkilatlarımızla  değerlendirip en iyisini arayıp bulmaya çalışırız” şeklinde konuştu. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin