blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Sözen, “Kaynakların ve ödeneklerin artarak devam etmesini bekliyoruz”

Karabük’te Vilayet Genel Meclisi Şubat ayı toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Lider Sözen, "Önceki yıllara nazaran 2025 yılında daha şanslı olduğumuzu vurgulamak isterim. Zira makine parkımızı her geçen gün daha da güçleniyor. Üretim tesislerimiz daha etkin çalışıyor. Artık satın alma, ihale etme ve kiralama üzere bir kederimiz evvelki yıllara göre kalmadı. Kendi kendine yeten bir kurum olma hüviyetini taşıdığımız üzere muhtaçlığımız dışındaki materyallerin satışa sunulması hatta muhtaçlık duyan kurumlara kiralama yapabilme üzere bir özelliğe de sahibiz. 2024 yılında ve evvelki yıllarda da bunu başarılı bir formda gerçekleştirdik ve Vilayet Özel Yönetimimize değerli ölçüde gelir irade ettik" dedi.
"İl Özel olarak yapmış olduğumuz çalışmaları üç ana başlık altında sıralayabiliriz" diyen Sözen, "Bunlardan bir tanesi Vilayet Özel Yönetimimizin bütçe imkanları dahilinde ilçelerimizde ve kırsalda yapmış olduğu planlar, programlar ve bunların uygulanmasıdır.
İkincisi ise KÖYDES ödeneklerinin gelmesi ile birlikte yeniden ilçelerimizde kaymakamlarımızın başkanlığında iki vilayet genel meclis üyemiz ve iki muhtarımızla birlikte KÖYDES programlarının yapılıp Vilayet Özel Yönetimimiz tarafından uygulanmasıdır.
Üçüncü konu ise Vilayet Özel Yönetim bütçesinin yetersiz kaldığı ya da KÖYDES ödeneklerinin kifayetsiz kaldığı noktalarda Vilayetler Bankası aracılığıyla yapmış olduğumuz planlar, programlar ve hayata geçirilen yatırımlar olarak üç ana kümede kıymetlendirmek mümkündür. Bu minvalde düşünüldüğünde 2025 yılı için öbür yıllara nazaran daha şanslı olduğumuzu şimdiden söz etmek istiyorum. Daha derli toplu bir çalışma sistemine sahibiz. 2025 yılı bütçesini yaparken, 2025 yılının yatırım programlarını gerçekleştirebilme ismine yatırıma aktarılabilecek değerli kalemlere kıymetli transferlerde bulunduk. Bunlar akaryakıt üzere yedek modül üzere bitüm alımıyla ilgili ödeneklerle ilgili konuları bütçemize koymuş bulunmaktayız" tabirlerini kullandı.
"Bakanlıklarımızdan aktarılacak olan kaynakların ve ödeneklerin de artarak devam etmesini bekliyoruz"
KÖYDES ödeneklerinin de gelecek ay tahsisinin yapılacağını tabir eden Sözen, "Burada da kıymetli bir artış bekliyoruz. Bu artışla birlikte planlarımız, programlarımız da netleşmiş olacak. Bunun yanında Vilayetler Bankası, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan şimdiye kadar kıymetli ölçüde kaynak sağlamış bulunmaktayız. 2025 yılı için milletvekillerimiz ile birlikte görüşmelerimiz ve çalışmalarımız bu konularda devam ediyor. Bakanlıklarımızdan aktarılacak olan kaynakların ve ödeneklerin de artarak devam etmesini bekliyoruz. Bu hususta büyük bir umuda sahibiz. Bakanlıklardan gelen dayanaklarla makine parkımız güçlendirmeye devam edeceğiz. Üretim tesislerimiz 2025 yılı için daha etkin çalışacak. Tesis ettiğimiz birlik ve beraberlik sayesinde gücümüzü kırsalda yaşayan vatandaşımızın hayat standartlarını yükseltmek için daima birlikte uğraş ve efor sarf edeceğiz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
30 Ocak, 2026 11:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da 90 bin çiçek tohumu toprakla buluştu

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı Yazıköy Uygulama ve Üretim Biriminde, yaz aylarında kentin farklı noktalarında toprakla buluşturulacak 90 bin çiçeğin tohumları ekildi.

Kent estetiğini güçlendirmek ve yeşil alanların niteliğini artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, özellikle su tasarrufu sağlayan çiçek türleri tercih edildi.

Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Uslu, yaptığı açıklamada, belediye olarak çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara önem verdiklerini söyledi.

Uslu, “Yaz sezonunda parklar, refüjler ve yeşil alanlarda kullanılmak üzere 90 bin adet çiçeğin tohumunu ektik. Seçtiğimiz türler hem iklim koşullarına dayanıklı hem de daha az su tüketen bitkilerden oluşuyor. Böylece hem kentimizin görsel güzelliğini artırmayı hem de su kaynaklarımızı verimli kullanmayı hedefliyoruz.” dedi.

Üretim sürecinin titizlikle takip edildiğini belirten Uslu, sağlıklı şekilde yetiştirilecek fidelerin yaz aylarında Safranbolu’nun farklı noktalarına dikileceğini kaydetti.

Çalışmaların, belediyenin kendi imkanlarıyla yürütülmesi sayesinde önemli ölçüde tasarruf sağlandığı da ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin