blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2024 08:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Söyledikleri türkülerle şehitleri anan lise öğrencileri dinleyenleri duygulandırdı

Kastamonu’da Çanakkale Savaşı döneminde öğrencilerini cepheye gönderdiği için 3 dönem boyunca mezun veremeyen lisede 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programında öğrencilerin seslendirdiği türküler ve tiyatro oyunu izleyenleri duygulandırdı.
Kastamonu’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde düzenlenen törenle şehitler anıldı. Kastamonu Şehitliği’ndeki törende, Vali Meftun Dallı, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Dursun Kan tarafından büste çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için dua edildi. Şehitler için saygı atışının yapılmasının ardından şehit kabirleri ziyaret edildi.
Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda devam eden programda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Dursun Kan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Daha sonra, Çanakkale Savaşı döneminde 120 öğrencisini cepheye gönderdiği için 3 yıl boyunca mezun veremeyen Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi tarafından hazırlanan programda öğrenciler şehitler için şiirler okudu. Daha sonra öğrenciler tarafından ‘mektep’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi ve öğrencilerden oluşan koro tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi. Koronun seslendirdiği türküler, davetlileri duygulandırdı. Programın sonunda öğrenciler tarafından Türk bayrağı açıldı. Davetliler, öğrencileri ayakta alkışladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ağustos, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Yılmaz, “ALTER’de muhatabımız artık devletin temsilcileri olacak”

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Alter Demir Çelik’te yaşanan maaş ve tazminat ödemeleriyle ilgili problemlerin akabinde patronun konkordato müracaatının kabul edildiğini, bundan sonraki sürecin devlet nezaretinde ilerleyeceğini bildirdi.
Yılmaz, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3-4 aydır çalışanların maaşlarının geciktiğini, işten ayrılan personellerin tazminatlarının ise ödenmediğini belirtti.
Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için sendika olarak ağır efor harcadıklarını vurgulayan Yılmaz, "Defalarca görüşme gerçekleştirmemize karşın bir sonuç alamadık. İş yeri şu anda ekonomik manada önemli bir meşakkat içinde. Bu nedenle bu hafta patron konkordato başvurusu yaptı ve müracaat kabul edildi. Bundan sonraki süreçte bizim muhatabımız, mali manada patron değil, devletin görevlendirdiği temsilciler olacak." dedi.
Pazartesi günü devlet tarafından atanan konkordato komiserinin Karabük’e geleceğini aktaran Yılmaz, "Sendika olarak komisere personellerin alacaklarının öncelikli olarak ödenmesi için taleplerimizi ileteceğiz. İçeride biriken maaşlar ile tazminat ve taksit ödemelerinin bu hafta içinde yapılmasını bekliyoruz." diye konuştu.
Sürecin zorluklarına dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
"Arkadaşlarımız bir aydır maaş alamıyor. Hepsinin aileleri, çocukları ve borçları var. Bankalar ya da alacaklılar bu yaşananları dikkate almıyor. Herkes borcunu istiyor, çalışanlar de büyük baskı altında. Biz de sendika olarak aylardır tahlil için gayret ediyoruz. Umuyorum ki bu yaşananlar son olur. Kesimimiz esasen sıkıntı günlerden geçiyor. Alter Demir Çelik’i satın alan yeni patron de ekonomik olarak istediği noktaya ulaşamadı. Devletin atadığı komiserle birlikte bu sorunu çözeceğimize inanıyorum."
Yılmaz, sendikanın bugüne kadar çalışanlar için verdiği uğraşa de değinerek, "Özellikle özel dal hastanelerinde taban fiyatla çalışan çalışanlarla sendikal örgütlenme süreci yürüttük. Bugün geldikleri noktayı en âlâ kendileri biliyor. Hak ve emek uğraşı kolay değil. Fakat arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışarak bu çabayı verdik ve karşılığını da aldık." sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin