Reklam
Reklam
6782447b56902
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
11 Ocak, 2025 13:15 tarihinde yayınlandı
0

Soygun Diziydi Ancak Gerçek Oldu

Safranbolu’da gerçekleşen silahlı kuyumcu soygunu, televizyon ekranlarında izleyiciyi ekrana kilitleyen bir sahneyi hatırlattı.

Arka Sokaklar dizisinin 424. bölümünde Safranbolu’da çekilen bir sahnede, Hüsnü Çoban telsizden yapılan anonsla silahlı ve maskeli bir kuyumcu soygunu olduğunu öğrenmiş ve olay yerine gitmişti. Gerçek hayatta yaşanan olay, “Diziydi, gerçek oldu” dedirtti.

Dün akşam Safranbolu merkezindeki bir kuyumcuda üç silahlı ve maskeli kişi tarafından gerçekleştirilen soygun, emniyet güçlerinin hızlı operasyonuyla çözüldü. Gece boyunca yapılan çalışmalar sonucunda, şüpheliler İsmetpaşa Mahallesi’ndeki bir metruk evde yakalandı. Çalınan altınların bir kısmı çanta içerisinde, bir kısmı ise dere kenarında bulunurken, olayda kullanılan iki silah da ele geçirildi.

Ayrıca, şüphelilere gözcülük yaptığı değerlendirilen bir kişi daha gözaltına alındı. Halk arasında yankı uyandıran olay, Safranbolu’nun huzurunu korumak adına yapılan kararlı çalışmalarla kısa sürede aydınlatıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
teknofestte ikinci olan artvin fen lisesi ogrencileri roket projesiyle bu yil birinciligi hedefliyor 4CKcDmDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor

Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.

Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin