Karabük Postası tarafından
10 Nisan, 2019 13:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sosyoloji Öğrencilerinden Köse ile röportaj

Karabük Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri Toplumsal Cinsiyet Dersi kapsamında Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi ziyaret ederek röportaj gerçekleştirdiler. Röportajda; Köse’nin kadın olarak Belediye Başkan Adaylığı sürecine nasıl başladığı, hangi zorluklar ile karşı karşıya geldiği ve kadınların yönetim alanında neler yapabileceği konuşuldu. Safranbolu’nun ilk kadın Belediye Başkanı Elif Köse zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek şunları söyledi; “Bir kadın ve mimar aday olarak çıktığım bu yolda elbette ki zorlandığım zamanlar oldu. Fakat kadın elinin değdiği her yerin güzelleştiğini bildiğim için hiçbir zaman kararımdan geri dönmeyi düşünmedim. Hem mimar olmam hem de kadın olmam Safranbolu gibi önemli bir şehir için her zaman avantajdı. Kadınlar her alanda seviyeli ve titiz işler yaparlar. Bunun en güzel örneklerinden birisi seçim süresince Fatma Danışman ile seviyeli bir şekilde yaptığım siyaset oldu. Belediye Başkanı olduğum zaman arayıp ilk tebrik eden kişilerden birisi Fatma Hanımdı. Kendisiyle seviyeli bir şekilde yaptığımız siyasetin örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.” Gerçekleşen röportaj esnasında Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye genel olarak kadınların yönetim alanında başarısız olduğuna dair söylemlerin bulunmasına ilişkin soruya ise Köse şöyle cevap verdi; “Bu tamamen bir algıdan ibaret. Kadınların işlerini daha iyi ve titiz yaptıklarını her zaman savundum yine savunuyorum. Göreve başladığım andan beri gerçekleştirdiğim toplantılarda da bunun yansımalarını görüyorum. Bence her kadın korkmadan yönetim alanına girmeli ve yapabileceklerini göstermeli.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Arslan’dan Kızılay için ilginç benzetme

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Kızılay’ın kuruluş yıl dönümünü nedeniyle yayımladığı kutlama bildirisinde, Kzılay’ı, çaresizliğin üzerine doğan bir sabah güneşine benzetti.
Vali Nırtaç Arslan, Türk Kızılay’ın 157. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımladığı iletide, Türk Kızılay’ının Türk milletinin yardımseverlik ve dayanışma hislerinin kurumsal bir temsili olduğunu söz etti. Arslan iletisinde, "1868 yılında ’Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ ismiyle kurulan Türk Kızılay’ı, yalnızca bir yardım kuruluşu değil, tıpkı vakitte milletimizin sıkıntı zamanlardaki teminatı, umutların sönmeye yüz tuttuğu anda yanan bir ışıktır. Çalışanların emeğiyle, gönüllülerin vicdanıyla ve halkımızın takviyesiyle büyüyen Türk Kızılay’ı afetlerde birinci alana inen, kan bağışında hayat kurtaran, yetimlere yuva olan, fakirlere aş olan bir hayır kervanıdır. Kızılay’ın kırmızı hilali, sadece bir amblem değil, adeta çaresizliğin üstüne doğan bir sabah güneşidir" sözlerine yer verdi.

"Türk Kızılay’ı gurur kaynağımızdır"
Kızılay’ın, yaşanan afetlerde beşere ve canlıya yardım eli olduğunu da hatırlatan Vali Arslan, "Depremlerde, yangınlarda, sel felaketlerinde, salgın hastalıklarda, her türlü zorlukta halkımızın yanında olan ve sırf ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında mazlumlara el uzatan Türk Kızılay’ı, gönüllülük ruhuyla hareket eden binlerce çalışanı ile gurur kaynağımızdır.
Bugün, Kızılay’ın yalnızca geçmişine değil, geleceğine de sahip çıkma günüdür. Daima birlikte el vererek, bu uygunluk zincirine yeni halkalar eklemek; dayanışmayı, yardımlaşmayı ve insanlığı yüceltmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu his ve fikirlerle, Türk Kızılay’ının 157. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor; insanlığa umut olan Kızılay neferleri ile takviyesini esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara gönülden teşekkür ediyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin