Karabük Postası tarafından
10 Nisan, 2019 13:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sosyoloji Öğrencilerinden Köse ile röportaj

Karabük Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri Toplumsal Cinsiyet Dersi kapsamında Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi ziyaret ederek röportaj gerçekleştirdiler. Röportajda; Köse’nin kadın olarak Belediye Başkan Adaylığı sürecine nasıl başladığı, hangi zorluklar ile karşı karşıya geldiği ve kadınların yönetim alanında neler yapabileceği konuşuldu. Safranbolu’nun ilk kadın Belediye Başkanı Elif Köse zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek şunları söyledi; “Bir kadın ve mimar aday olarak çıktığım bu yolda elbette ki zorlandığım zamanlar oldu. Fakat kadın elinin değdiği her yerin güzelleştiğini bildiğim için hiçbir zaman kararımdan geri dönmeyi düşünmedim. Hem mimar olmam hem de kadın olmam Safranbolu gibi önemli bir şehir için her zaman avantajdı. Kadınlar her alanda seviyeli ve titiz işler yaparlar. Bunun en güzel örneklerinden birisi seçim süresince Fatma Danışman ile seviyeli bir şekilde yaptığım siyaset oldu. Belediye Başkanı olduğum zaman arayıp ilk tebrik eden kişilerden birisi Fatma Hanımdı. Kendisiyle seviyeli bir şekilde yaptığımız siyasetin örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.” Gerçekleşen röportaj esnasında Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye genel olarak kadınların yönetim alanında başarısız olduğuna dair söylemlerin bulunmasına ilişkin soruya ise Köse şöyle cevap verdi; “Bu tamamen bir algıdan ibaret. Kadınların işlerini daha iyi ve titiz yaptıklarını her zaman savundum yine savunuyorum. Göreve başladığım andan beri gerçekleştirdiğim toplantılarda da bunun yansımalarını görüyorum. Bence her kadın korkmadan yönetim alanına girmeli ve yapabileceklerini göstermeli.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta 16 yaşındaki kız doğum yaptı, bebek hayatını kaybetti

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 16 yaşındaki kız karın ağrısıyla başvurduğu hastanede gebe olduğu ortaya çıkınca ameliyata alındı. Bebeğin anne karnında hayatını kaybettiği belirlendi.
İlçede yaşayan 16 yaşındaki B.T., şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Çaycuma Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Lakin yapılan denetimlerde B.T.’nin gebe olduğu ve doğum sancısı çektiği belirlendi. Acil olarak ameliyata alınan kızın bebeğinin anne karnında hayatını kaybettiği tespit edildi. Doğumun akabinde hastane grupları B.T.’nin sıhhat durumunu denetim altına aldı.
Hastane idaresi, yaşananlar üzerine durumu jandarmaya bildirildi. İhbar üzerine Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı takımları hastaneye gelerek inceleme başlattı. B.T.’nin sözü alınırken, Cumhuriyet Savcılığı da olaya ait soruşturma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin