Sosyalfest’e Türk Dünyası Kızıl Elma Ödülleri’nde prestijli ödül - Karabük Haber Postası
sosyalfeste turk dunyasi kizil elma odullerinde prestijli odul mJ1PlWKp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Sosyalfest’e Türk Dünyası Kızıl Elma Ödülleri’nde prestijli ödül

İnsan ve toplum odaklı bilimsel şenlik Sosyalfest, Türk Dünyası Kızıl Elma Ödülleri’nde “Yılın En Düzgün Toplumsal Sorumluluk Projesi” seçildi. Böylelikle Sosyalfest, milletlerarası alanda ikinci defa ödüllendirilmiş oldu.

Türk dünyasının siyaset, sanat, akademi ve iş dünyasından değerli isimlerini buluşturan 8. Türk Dünyası Kızıl Elma Mükafatları, bu yıl da geniş iştirakle gerçekleştirildi.

Türkiye Azerbaycan Strateji ve Ekonomi Kulübü ile BHS Group yürütücülüğünde; Atakan Taşur ve Koray Bozat uyumunda düzenlenen, TYT Türk Medya’nın medya sponsorluğunu üstlendiği programda Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından geliştirilen Sosyalfest projesi, Türk dünyasına yönelik katkıları hasebiyle mükafata layık görüldü.

“Yılın En Güzel Toplumsal Sorumluluk Projesi” Mükafatı Sosyalfest’e

Kağıthane’de düzenlenen merasimde ödül, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a takdim edildi. İnsan ve toplum merkezli bir vizyonla şekillenen Sosyalfest; gençlerin bilimsel potansiyelini ortaya çıkaran, toplumsal bilimlere yenilikçi tahliller sunmayı amaçlayan yaklaşımıyla öne çıkıyor.Alınan bu mükafatla birlikte Sosyalfest, milletlerarası alanda ikinci kere takdir edilmiş oldu. Şenlik, geçtiğimiz aylarda European Awards (Avrupa Ödülleri) kapsamında da “Yılın En Başarılı Projesi” seçilmişti.

Rektör Kırışık: “Türkiye Yüzyılı İçin, Türk’ün Yüzyılı İçin”

Törende konuşan Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest’in Türk dünyası gençlerini ortak bir gelecek vizyonunda buluşturmayı hedeflediğini belirterek şu tabirleri kullandı:

“Türkiye Yüzyılı kategorisinde 13, Türk Dünyası kategorisinde 5 olmak üzere toplam 18 müsabakayla gençlerimizi Türkiye Yüzyılı için, Türk’ün Yüzyılı için toplumsal model geliştirmeye davet ediyoruz. Türk milleti tarihten bugüne bilimle ilerlemiş, bilimle güçlenmiş, bilimle devletler kurmuştur. Biz de tekrar bilime dört elle sarılarak dünyayı Türkiye Yüzyılı’na, Türk’ün Yüzyılı’na hazırlayacağız.”

Sosyalfest 2026 İstanbul Üniversitesi İş Birliğinde

Toplum ve insan odaklı yapısıyla toplumsal bilimlerde yenilikçi tahliller geliştirmeyi amaçlayan Sosyalfest, 2026 yılında İstanbul Üniversitesi iş birliğinde, 10-11 Mayıs 2026’da Beyazıt Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Festival; toplumsal bilimler, kültür, sanat, teknoloji ve girişimcilik alanlarında gençlere geniş bir etkileşim ortamı sunacak. Aktiflik kapsamında yapılacak müsabakalarda toplam 6 milyon TL ödül dağıtılacak.

Sosyalfest, hem ulusal hem de memleketler arası alanda elde ettiği başarılarla isminden kelam ettirmeye devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dikkat dagitan ortama ragmen dikkat cekmeyi basardilar CWuqJHIv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Dikkat dağıtan ortama rağmen dikkat çekmeyi başardılar

Bartın’da kent meydanında gerçekleşen sessiz kitap okuma etkinliğine katılanlar, çevredeki ses ve gürültüye rağmen pür dikkat kitap okuyarak, dikkat çekmeyi başardı.

Kültür ve Turizm bakanlığı organizesiyle ve 62. Kütüphane Haftası nedeniyle 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen sessiz kitap okuma etkinliği, Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. İl Halk Kütüphanesi girişimiyle düzenlenen etkinliğe kütüphaneciler, öğrenciler, izciler, gençlik liderleri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar meydandaki, oynayan çocukların sesi, lunaparktaki çarpışan araç ve salıncakların gürültülerine rağmen 30 dakika boyunca kitap okudu. Dikkat dağıtan ortama rağmen pür dikkat, kitaplarını okuyan grup, alandan geçen bazı insanların dikkatini çekmeyi başardı. Kitap okuyanları gören vatandaşlardan kimisi dikkatle kitap okuyanlara bakarken, kimileri ise cep telefonu ile etkinliği görüntüledi. Bazıları ise alanda bulunan gezici kütüphaneden bir kitap alarak, grubun arasına karıştı.

Etkinlik hakkında bilgi veren İl Halk Kütüphanesi Müdürü Tülay Erduran, ’’Tüm Türkiye genelinde 62. Kütüphane Haftası nedeniyle eş güdümlü olarak Sessiz Kitap Okuma etkinliği düzenlendi. Bartın Halk Kütüphanesi olarak kitap okuma etkinliğini, Bartın Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdik. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Meydanda 30 dakika boyunca sessizce kitap okuyan grup, etkinlik sonunda sessizce alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin