Sosyalfest Ideathon’da Dereceye Giren Projeler Ödüllerini Aldı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:32
Güneş 06:57
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:01
Yatsı 20:21
İftara son --:--
6756b1c76ac3f
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Aralık, 2024 12:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Sosyalfest Ideathon’da Dereceye Giren Projeler Ödüllerini Aldı

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde, “Gençlik ve Gelecek Politikaları” temasıyla düzenlenen Sosyalfest Ideathon, iki günlük yoğun bir çalışmanın ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Sosyal sorunlara yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte dereceye giren projeler ödüllerini aldı.


Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde, “Gençlik ve Gelecek Politikaları” temasıyla düzenlenen Sosyalfest Ideathon’un kapanış programı ve ödül töreni Karabük Üniversitesi Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisi’nde düzenlendi.
“Bizim sosyal model üretme kültürünü edinmemiz gerekiyor”
Ödül törende konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Bugün tarihi bir ana şahitlik ediyoruz çünkü Türkiye’de sosyal model üretme oluşturma kültürünü öğrenmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. Biz kendi sistemimizi, kendi değerlerimize, ülkemize, kendi sorunlarımıza, kendi gelecek planlarımıza uygun bir şekilde oluşturmalıyız. Bunu oluşturan ülkeler ile oluşturamayan ülkeler arasında olağanüstü bir gelişmişlik farkı ortaya çıkıyor. O nedenle bizim sosyal model üretme kültürünü, bunu aşama aşama hayata geçirme kültürünü edinmemiz gerekiyor. Tabi bunların hepsinden önce kendimize güvenmemiz, değerlerimize güvenmemiz, milletimize ve devletimize güvenmemiz, binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin yaşatılması, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi açısından son derece önemli. Biz kendi değerlerimizle, kendi sosyal modellerimizi üretebiliriz. İşte bunun için hazırlık yapmamız gerekiyor, bu tür çalışmalara katılmamız gerekiyor, bunları geliştirmemiz gerekiyor. İlk aşamada Sosyalfest ile bir başlangıç yapmıştık. Şimdi bu Ideathon etkinliği bizim ikinci aşamamızı oluşturuyor. Bunu daha da geliştirerek diğer aşamalara geçmeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.


“Hayallerinizi gerçekleştirme konusunda gayretli olun, cesur olun ve hayaller kurmaktan asla vazgeçmeyin”


Sosyal model projeleri üreten gençlere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Kırışık, “Sosyalfest, sosyal bilimlerin yarışma mantığı çerçevesinde geliştirilmesi, aynı zamanda kurulan stantlarla insanların sosyal model nedir, kurumlar nasıl sosyal model üretiyor diye anlaması ve öğrenmesi açısından son derece önemli bir platform oluşturuyor. Mutlaka çalışacağız, okuyacağız, düşüneceğiz, mütevazi olacağız ama bir sosyal model üretebileceğimiz konusunda, dünyaya yeni bir fikir oluşturabileceğimiz konusunda iddialı olacağız. Özgüvenimiz olacak. Hayallerinizi gerçekleştirme konusunda gayretli olun, cesur olun ve hayaller kurmaktan asla vazgeçmeyin. Ben bu modeli ürettim, bunu hayata geçirmek istiyorum, daha neler yapabilirim, daha farklı modeller de olabilir mi, diye düşünün. Kendi kendinizle yarışın. Burası çok önemli. İnsanın en büyük yarışı, kendisiyle olan yarışıdır. En büyük rekabeti yine kendisiyle olan rekabetidir. O halde kendimizle rekabetimizde ne kadar başarılı olursak, hayal gücümüzü ne kadar serbest bırakırsak, insanlarla bir araya gelip ya da arkadaşlarımızla bir araya gelip, o sosyal modeller üzerine takım kurup, ne kadar birlikte çalışabilirsek, o zaman ortaya çıkan sinerji bize çok daha üst düzey sosyal modeller yapmamızı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.


“Dünyada yaşanan sorunları çözecek sosyal modelleri üretebilir, geliştirebilir ve uygulayabiliriz”


Üretilen, geliştirilen ve uygulanabilen sosyal modellerle dünyanın daha iyi ve yaşanabilir olacağına dikkat çeken Kırışık, “Dünyada yaşanan sorunları çözecek, savaşları ortadan kaldıracak, bir barış ve kardeşlik ortamının dünyada oluşmasını sağlayacak, insanların kardeşçe yaşayacağı sosyal modelleri üretebilir, geliştirebilir ve uygulayabiliriz. Bu kıymetli yarışmaya katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. İki gün boyunca büyük bir süreç söz konusu oldu. Çeşitli eğitimler aldınız, bu eğitimlerle kendinizi bir sorguladınız hangi konuda nasıl sosyal model üretiriz diye, birlikte takım arkadaşlarınızla yoruldunuz, konuştunuz, görüş alışverişinde bulundunuz ve ortaya bir eser koydunuz. İnşallah bu bir başlangıç olsun. Bu Ideathon’un ikincisini, üçüncüsünü, beşincisini, onuncusunu çok daha büyük organizasyonlar şeklinde sizlerle birlikte yapmayı istiyoruz. Hepinize gayret ve çabalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Yapılan sunumların ardından jüri üyeleri tarafından ödüle layık görülen tasarımlar belirlendi.
Sosyalfest Ideathon kapsamında, jüri tarafından değerlendirilen projeler arasından ilk üçe giren takımlar şu şekilde açıklandı:
KÖKBÖRÜ takımının “Rehber Nokta-Yapay Destekli Mentörlük Sistemi” projesi birinci, KBÜ DEHA takımının “İnogen Kariyer Gelişim Platformu” projesi ikinci, CATALSTS takımının Bride Up-Uluslararası Öğrenciler İçin İstihdam Platformu” projesi üçüncü oldu.
Dereceye girenlerin finalistlere ödüller Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni tarafından takdim edildi. Yarışma sonucunda birinci ekibe 5.000 TL, ikinci ekibe 3.000 TL, üçüncü ekibe 2.000 TL ödül verildi.
Ödül ve kapanış programı hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.
Ödül törenine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Ebru Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

eski adalet bakani tunc maalesef soykirimi onleyecek kadinlarin cocuklarin katledilmesini engelleyecek bir sistem iJCdc2Ls

Eski Adalet Bakanı Tunç, ’’Maalesef soykırımı önleyecek, kadınların , çocukların katledilmesini engelleyecek bir sistem dünyada kurulamadı’’

amasyada yolcu otobusu ile tirin carpistigi kazada 11 yarali PjQBzWhU

Amasya’da yolcu otobüsü ile tırın çarpıştığı kazada 11 yaralı

amasyada otobus ile tir carpisti cok sayida yarali var WxzlHL54

Amasya’da otobüs ile tır çarpıştı: Çok sayıda yaralı var

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

kastamonuda 24 yil hapis cezasiyla aranan hukumlu yakalandi I5pjzWCW

Kastamonu’da 24 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

bakan yumakli gubre stoklarimizda herhangi bir problem yok WuwC4A9O

Bakan Yumaklı: “Gübre stoklarımızda herhangi bir problem yok”

gulsanda uzlasilamayan yuzde 15lik kisim icin acele kamulastirma karari 2lOJ5rMC

Gülsan’da uzlaşılamayan yüzde 15’lik kısım için acele kamulaştırma kararı

eski adalet bakani tunc maalesef soykirimi onleyecek kadinlarin cocuklarin katledilmesini engelleyecek bir sistem iJCdc2Ls
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Eski Adalet Bakanı Tunç, ’’Maalesef soykırımı önleyecek, kadınların , çocukların katledilmesini engelleyecek bir sistem dünyada kurulamadı’’

Eski Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, memleketi Bartın’da katıldığı sahur programında yaptığı konuşmasında uluslararası kuruluş, mahkeme ve sözleşmelerin Filistin’deki soykırımı engelleyemediğini belirterek, ’’Maalesef soykırımı önleyecek, kadınların, çocukların katledilmesini engelleyecek bir sistem dünyada kurulamadı’’ dedi

Önceki Dönem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın İli Dernekler Federasyonu (BİDEF) tarafından bir kafede düzenlenen sahur programına katıldı. Sahur yemeği öncesinde konuşan Yılmaz Tunç, ’’Gerçekten şu son çeyrek asırda ülkemizin başına gelmeyen kalmadı. Darbeler, muhtıralar, parti kapatma davaları, türlü türlü senaryolar. Bütün bu engelleri hep milletimiz sayesinde aşmayı başardık ve milletimize o nedenle biz borçluyuz. Milletimizden biz alacaklı değiliz, milletimiz bizden alacaklı. Dolayısıyla biz onlara ne kadar hizmet etsek azdır. Milletin hissiyatını anlayıp, yönetimde onları temsil edebiliyorsak, onların düşüncelerini icraata dönüştürebiliyorsak, iradesine uygun davranabiliyorsak, taleplerini yerine getirebiliyorsak, o zaman biz görevimizi yapmış oluruz’’ dedi.

’’Soykırımı önleyecek sistem dünyada kurulamadı’’

İsrail tarafından 2.5 yıldır Filistin’de gerçekleştirilen katliamları da hatırlatan Eski Adalet Bakanı Tunç, uluslararası kuruluş, mahkeme ile sözleşmelerin Filistin’deki kadın ve çocukların katledilmesini engelleyemediğini ifade etti. İsrail ve gerçekleştirdiği soykırımlara karşı uluslararası mekanizmaların çalışmadığını ifade eden Tunç, ’’Etrafımız bir ateş çemberi. Dünya önemli bir sınavdan geçiyor. Maalesef iki buçuk yılı aşkın bir zamandır, Filistin’deki soykırım devam ediyor. Ateşkese rağmen oradaki sıkıntılar devam ediyor. Maalesef oradaki soykırım önleyecek, çocukların katledilmesini, kadınlara katledilmesini önleyecek bir sistem dünyada kurulamadı. Uluslararası hukuk yok sayılıyoruz. Uluslararası sözleşmeler kağıt üstünde kalıyor. Uluslararası mahkemeler kuruluyor, kararlar alıyor ama uygulayan yok. Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gibi mekanizmalar zaten hiç çalışmıyor’’ ifadelerini kullandı.

’’Hukukun gücü değil, gücün hukukunun geçerli olduğu devri yaşıyoruz’’

Tunç, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in İran ile Lübnan’a yönelik saldırıları ile ilgili ise ’’Hukukun gücü değil de, gücün hukukunun geçerli olduğu bir dönemi, devri yaşıyoruz maalesef. Bu anlamda Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her türlü adaletin yanında, barışın, hakkaniyetin yanındayız. Diplomasiyle sorunların çözülmesi taraftarıyız. O anlamda dengeli bir dış politika, güçlü bir irade ortaya koyan bir Cumhurbaşkanımız var’’ şeklinde konuştu.

’’Teröre zemin teşkil eden tüm unsurları ortadan kaldırdık’’

Yılmaz Tunç, 41 yıldır Türkiye’de devam eden terör sorununa karşı son 23 yılda teröre karşı zemin, mazeret teşkil eden tüm unsurların birer birer ortadan kaldırıldığını vurgulayarak, ’’Yaklaşık yarım asırdan bu yana terör belasıyla meşgul olan bir ülkeyiz. Trilyonlarca lira kaybımız oldu. Teröre harcadı. Eğer harcamasaydık, bugün Türkiye her alanda, çok daha farklı, çok daha ileri bir noktada olurdu. Sadece maddi kayıplar değil, milletimizi huzursuz eden, acılara boğan, şehitler vermemize, gazilerimize neden olan terör belasından kurtulmanın mücadelesini yaptık. Bu mücadele kırk bir yıldan beri sürdü. Son 23 yılda da özellikle teröre zemin teşkil eden, mazeret teşkil eden bütün unsurları ortadan kaldırdı. Ayrımcılık yapmadık. Etnik ayrımcılık yapmadık, dini milliyetçilik yapmadık. Türkiye’de seksen bir vilayetine yatırım götürdük. Teröre zemin teşkil edecek her şeyi ortadan kaldırarak, işte son bir buçuk yıldır terörsüz Türkiye sürecini konuşuyoruz. Olağanüstü Hali 2002’de bir kaldırdık, ondan sonraki süreçte adım adım bugünlere kadar geldik ve terör örgütünün kendini feshiyle sonuçlanan bir noktaya geldik. Sadece Türkiye içerisinde değil, bölgede silahları bırakması ve terörün kendini feshetmesi süreci başarıya ulaştığında, Türkiye çok daha hızlı bir şekilde kalkınmasını, gelişmesini sürdürecek’’ ifadelerine yer verdi.

’’Savaşan tarafların ikisiyle de konuşabilen tek lider; Recep Tayyip Erdoğan’’

Eski bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya genelinde dengeli politika yürüttüğünü vurgulayarak, ’’Daha adil bir dünya için daha güçlü bir Türkiye gerekir. İşte bu güçlü Türkiye için de, birlik beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmek gerekir. Bütün ülkelerle konuşabilen, savaşan tarafların her ikisiyle de konuşabilen, dünyada ikinci bir lider yok. O lider Recep Tayyip Erdoğan. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah, bu dengeli politikasıyla hem ülkemizin güvenliğini, milletimizin güvenliğini koruyarak, hem de dünyadaki bu çatışmaların sona erdirilmesi, barışın hakim olabilmesiyle ilgili çabalarını sürdürmeye inşallah devam edecek’’ diye konuştu.

Konuşmalardan sonra okunan Kur-an-ı Kerim ve edilen duaların ardından ise sahur yapıldı. Programın son bölümündeki soru, öneri ve temenniler kısmında Tunç, sivil toplum kuruluşlarının dilek ve taleplerini dinledi. Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

eski adalet bakani tunc maalesef soykirimi onleyecek kadinlarin cocuklarin katledilmesini engelleyecek bir sistem iJCdc2Ls

Eski Adalet Bakanı Tunç, ’’Maalesef soykırımı önleyecek, kadınların , çocukların katledilmesini engelleyecek bir sistem dünyada kurulamadı’’

amasyada yolcu otobusu ile tirin carpistigi kazada 11 yarali PjQBzWhU

Amasya’da yolcu otobüsü ile tırın çarpıştığı kazada 11 yaralı

amasyada otobus ile tir carpisti cok sayida yarali var WxzlHL54

Amasya’da otobüs ile tır çarpıştı: Çok sayıda yaralı var

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

kastamonuda 24 yil hapis cezasiyla aranan hukumlu yakalandi I5pjzWCW

Kastamonu’da 24 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

bakan yumakli gubre stoklarimizda herhangi bir problem yok WuwC4A9O

Bakan Yumaklı: “Gübre stoklarımızda herhangi bir problem yok”

gulsanda uzlasilamayan yuzde 15lik kisim icin acele kamulastirma karari 2lOJ5rMC

Gülsan’da uzlaşılamayan yüzde 15’lik kısım için acele kamulaştırma kararı