blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Şubat, 2025 11:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Sosyalfest 2025, “Aile Yılı”na Güçlü Destek Verecek

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Sosyalfest 2025, aile kavramını merkeze alan etkinliklerle toplumu bir araya getirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesi, Türkiye genelinde birçok kurumu harekete geçirdi. Bu yıl ikincisi gerçekleşecek Sosyalfest 2025’te Karabük Üniversitesi ve Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle aile kavramına odaklanan etkinliklerle toplumsal farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, Sosyalfest 2025’in aile birlikteliğini güçlendiren etkinliklerle geniş bir katılıma ev sahipliği yapacağını belirtti.

AİLE KAVRAMINI MERKEZE ALAN BİR FESTİVAL

Bilgiç, bu yıl "Aile Yılı" çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikleri şu sözlerle anlattı:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2025 yılını 'Aile Yılı' ilan etmesi hepimizde farkındalık oluşturdu. Karabük Üniversitesi de bu kapsamda bakanlığımızla iş birliği yaparak çok önemli etkinlikler planladı. Aileyi merkeze alan bu festival, toplumsal dayanışmayı güçlendirecek."

Bilgiç, festivalde paneller, söyleşiler, atölye çalışmaları, tiyatro gösterileri, sergiler ve interaktif etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Bunun yanı sıra "Ailemle Yürüyorum" doğa yürüyüşü, geleneksel lezzetler festivali ve çocuklarla uçurtma şenliği gibi etkinliklerin de yer alacağı bilgisini paylaştı.

DEZAVANTAJLI GRUPLAR İÇİN FARKINDALIK ÇALIŞMALARI

Sosyalfest 2025’in, sadece akademik ve kültürel etkinliklerle sınırlı kalmayacağını vurgulayan Bilgiç, festivalin sosyal sorumluluk projelerine de ev sahipliği yapacağını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Şehit aileleri, gaziler, yaşlılar, engelliler ve şiddet mağduru kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı gruplara yönelik farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Sosyalfest'te huzurevi sakinleri, koruma altındaki çocuklar ve engelliler de yer almıştı. Bu yıl aile odaklı daha kapsamlı projelerle farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz."

"KARABÜK’TE YAŞAYAN AİLELER ÜZERİNE AKADEMİK ARAŞTIRMALAR YAPILACAK"

Festivalin bilimsel boyutuna da değinen Bilgiç, Karabük Üniversitesi akademisyenlerinin Karabük’te yaşayan aileler üzerine araştırmalar yapacağını belirterek şunları söyledi:

"Üniversitemizle birlikte, Karabük’te aile yapısı üzerine akademik çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ailelerin yaşadığı sorunları tespit ederek çözüm önerileri geliştirmek, festivalimizin en önemli amaçlarından biri olacak." Sosyalfest 2025’in, aileyi merkeze alan etkinlikleriyle toplumsal dayanışmayı artıracağını belirten Bilgiç, festivalin her kesimden insanı bir araya getireceğini ve ailenin önemini bir kez daha hatırlatacağını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta okul ve kurum müdürleri değerlendirme toplantısı yapıldı

Zonguldak Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Uygar Keskin başkanlığında "Okul ve Kurum Müdürleri Kıymetlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.
Programa Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile okul ve kurum müdürlerinin iştirakiyle gerçekleştirilen toplantıda, eğitim-öğretim süreçleri ve yürütülen çalışmalar ele alındı. Toplantıda ayrıyeten, akademik başarıyı artırmaya yönelik planlamalar ve okul ortamlarının geliştirilmesine ait bahisler görüşüldü.
Toplantı, Vilayet Müdürü Keskin’in okul ve kurum yöneticilerinden gelen istek ve taleplere yönelik değerlendirmeleri ve uygun dileklerini paylaşmasının akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin