Karabük Belediyesi, toplumsal hayat merkezlerinde düzenlediği kurslarla kayıt yaptıran bin 400 şahsa eğitim ve gelişim imkanı sunuyor.
Farklı yaş kümelerine hitap eden kurslar, vatandaşların ilgi alanlarına nazaran kendilerini geliştirmelerine imkan sağlıyor. Düzenlenen kurslar ortasında Kur’an-ı Kerim öğrenme, dikiş, el nakışı, sağlıklı ömür idmanları için spor, 4-6 yaş dini pahalar eğitimi, bilgisayar işletmenliği, izcilik haftalık ünite çalışmaları, yüzme, klavye teknikleri, süratli klavye kullanımı ve muhasebede modüler tabanlı program geliştirme ve ahenk eğitimi yer alıyor.
Belediyeden yapılan açıklamada, “Sosyal hayat merkezlerimizde devam eden kurslara katılmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, Toplumsal Hayat Merkezleri’ne ve Hemşehri Bağlantı Merkezi’ne müracaatta bulunabilir” denildi.


Sosyal yaşam merkezlerindeki kurslar vatandaşların gelişimine katkı sağlıyor
Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama
DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.
Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.
Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

