Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünen Horma Kanyonu, ziyaretçi akınına uğruyor

Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2023 08:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde 3 kilometrelik yürüyüş parkuru ile doğal akvaryum görünümünü andıran Horma Kanyonu, sonbahar mevsiminde ziyaretçilerin akınına uğruyor.
Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde Zarı Çayı üzerinde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen 3 kilometrelik ahşap yürüyüş yoluyla geçilen Horma Kanyonu, doğa tutkunlarının uğrak noktası haline geldi. Yaz mevsiminde ziyaretçi sayısı üçe katlanan Horma Kanyonu, sonbahar mevsiminde de yürüyüşçülerden büyük ilgi görüyor. Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünen kanyon ziyaretçilerin akınına uğruyor. Kastamonu Üniversitesi’ni eğitim almaya başlayan öğrenciler de eşsiz güzellikteki kanyonu gezme fırsatı buldu.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal’ın koordinatörlüğünde düzenlenen gezi ile Pınarbaşı’ndaki Horma Kanyonunu gezdi. Horma Kanyonunda 3 kilometrelik yürüyüş parkurundan Ilıca Şelalesine kadar yürüyen öğrencilere, bölgenin biyo-çeşitlilik anlatıldı. Gezi çerçevesinde öğrenciler, Azdavay ilçesi Suğla Yaylasındaki Atlı Turizm Merkezi ile Çatak Kanyonu üzerinde bulunan 450 metre yükseklikteki cam terası, UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine alınan Mahmutbey Camiini, cami çevresinde bulunan mezarlar ile hamamları ve Köpekçioğlu Konağını da ziyaret etti.
Gezi boyunca Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Heberal tarafından öğrencilere bilgiler aktarıldı. Yağmurlu havaya rağmen öğrencilerin geziye ilgisi yoğun oldu.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Zonguldak’ta ziyaretçilerini bekliyor

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çanakkale Zaferi’nin destansı ruhunu yansıtan Çanakkale Savaşları Taşınabilir Müzesi, Zonguldak’ta ziyaretçileriyle buluşuyor.
Tarihi evraklar, görseller ve nesnelerle zenginleştirilmiş müze, ziyaretçilere Çanakkale ruhunu yaşatmayı amaçlıyor. Taşınabilir müze, 31 Ocak - 1 Şubat tarihlerinde Zonguldak Valiliği yanı, Zonguldak Sahili’nde, 2 - 3 Şubat tarihlerinde ise Kdz. Ereğli Atatürk Anıtı önünde ziyaret edilebilecek. Müze, her gün 09.00 - 17.00 saatleri ortasında açık olacak.
Tarihe tanıklık etmek ve Çanakkale Zaferi’nin ruhunu hissetmek isteyen vatandaşlar, belirlenen tarihlerde müzeyi fiyatsız olarak ziyaret edebilecek.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.