Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde 3 kilometrelik yürüyüş parkuru ile doğal akvaryum görünümünü andıran Horma Kanyonu, sonbahar mevsiminde ziyaretçilerin akınına uğruyor.
Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde Zarı Çayı üzerinde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen 3 kilometrelik ahşap yürüyüş yoluyla geçilen Horma Kanyonu, doğa tutkunlarının uğrak noktası haline geldi. Yaz mevsiminde ziyaretçi sayısı üçe katlanan Horma Kanyonu, sonbahar mevsiminde de yürüyüşçülerden büyük ilgi görüyor. Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünen kanyon ziyaretçilerin akınına uğruyor. Kastamonu Üniversitesi’ni eğitim almaya başlayan öğrenciler de eşsiz güzellikteki kanyonu gezme fırsatı buldu.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal’ın koordinatörlüğünde düzenlenen gezi ile Pınarbaşı’ndaki Horma Kanyonunu gezdi. Horma Kanyonunda 3 kilometrelik yürüyüş parkurundan Ilıca Şelalesine kadar yürüyen öğrencilere, bölgenin biyo-çeşitlilik anlatıldı. Gezi çerçevesinde öğrenciler, Azdavay ilçesi Suğla Yaylasındaki Atlı Turizm Merkezi ile Çatak Kanyonu üzerinde bulunan 450 metre yükseklikteki cam terası, UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine alınan Mahmutbey Camiini, cami çevresinde bulunan mezarlar ile hamamları ve Köpekçioğlu Konağını da ziyaret etti.
Gezi boyunca Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Heberal tarafından öğrencilere bilgiler aktarıldı. Yağmurlu havaya rağmen öğrencilerin geziye ilgisi yoğun oldu.


Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünen Horma Kanyonu, ziyaretçi akınına uğruyor
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

