Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünen Horma Kanyonu, ziyaretçi akınına uğruyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2023 08:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünen Horma Kanyonu, ziyaretçi akınına uğruyor

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde 3 kilometrelik yürüyüş parkuru ile doğal akvaryum görünümünü andıran Horma Kanyonu, sonbahar mevsiminde ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde Zarı Çayı üzerinde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen 3 kilometrelik ahşap yürüyüş yoluyla geçilen Horma Kanyonu, doğa tutkunlarının uğrak noktası haline geldi. Yaz mevsiminde ziyaretçi sayısı üçe katlanan Horma Kanyonu, sonbahar mevsiminde de yürüyüşçülerden büyük ilgi görüyor. Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünen kanyon ziyaretçilerin akınına uğruyor. Kastamonu Üniversitesi’ni eğitim almaya başlayan öğrenciler de eşsiz güzellikteki kanyonu gezme fırsatı buldu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal’ın koordinatörlüğünde düzenlenen gezi ile Pınarbaşı’ndaki Horma Kanyonunu gezdi. Horma Kanyonunda 3 kilometrelik yürüyüş parkurundan Ilıca Şelalesine kadar yürüyen öğrencilere, bölgenin biyo-çeşitlilik anlatıldı. Gezi çerçevesinde öğrenciler, Azdavay ilçesi Suğla Yaylasındaki Atlı Turizm Merkezi ile Çatak Kanyonu üzerinde bulunan 450 metre yükseklikteki cam terası, UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine alınan Mahmutbey Camiini, cami çevresinde bulunan mezarlar ile hamamları ve Köpekçioğlu Konağını da ziyaret etti.

Gezi boyunca Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Heberal tarafından öğrencilere bilgiler aktarıldı. Yağmurlu havaya rağmen öğrencilerin geziye ilgisi yoğun oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesi ile kesob arasinda is birligi alanlari genisletilecek GS5DR68g
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi ile KESOB arasında iş birliği alanları genişletilecek

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Kastamonu Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği arasında yapılan görüşme sonrasında üniversitede öğrenim gören öğrenciler için “İş Akademisi”nin kurulması kararlaştırıldı.

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Kastamonu Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği (KESOB) arasında iş birliği alanları genişletilecek. Kastamonu Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Danışma Kurulunda da yer alan Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yücel Gedik’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmede Kandemir ile Yücel arasında kurumlar arasında yapılacak iş birliğinin genel hatları belirlendi. Bu kapsamda, odaya kayıtlı yaklaşık 14 bin 500 üye ve 16 bin 386 iş yerini ilgilendiren eğitim taleplerinin oluşturularak uygun olanların fakülte tarafından karşılanması, fakülte öğrencilerinin işyeri uygulaması ve staj imkanlarının arttırılması için işyerlerinin öğrenci talepleri ile fakülte öğrencilerinin eşleştirilmesi, bölgesel ya da sektörel anlamda ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik tez ve proje konularının belirlenerek, sonuçlanan çalışmaların çıktılarının ilgili sektör ile paylaşılması gibi konular ele alındı. Ayrıca kurumlar arasında iş birliği yapılması ve bu sürecin sağlıklı işlemesi için “İş Akademisi” gibi bir iş birliği platformunun kurulmasına yönelik çalışmaların yapılmasına karar verildi.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir, ilerleyen dönemde kurulması planlanan “İş Akademisi” gibi bir platformun fakültenin önemli dış paydaşları arasında yer alan Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası gibi iş dünyasının öne çıkan kuruluşlarını da kapsayacak biçimde daha geniş tabana yayılabileceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin