Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

Sonbahar renklerin erken başladığı köy foto tutkunlarının ilgini çekiyor

Artvin’in Ardanuç ilçesi Zekerya köyüne sonbahar bu yıl erken gelince, fotoğraf tutkunları yılın birinci renk cümbüşünü fotoğraflamak için köyün yolunu tuttu.

İlçeye bağlı 2 bin 300 rakımlı Zekerya köyü her yıl sonbaharı erken yaşıyor. Bu yıl sonbahar renkleri geçtiğimiz yıllara nazaran 1 ay erken oluşunca, tabiat fotoğrafı tutkunları köyün yolunu tuttu.

Yılın birinci renk cümbüşünü görüntülemek isteyen tabiat severler, hafta sonunu fırsat bilerek yeşilin farklı tonlarında oluşan renk cümbüşünü kayıt altına aldılar.

Ahşap mimarisi, tarihi yapıtları, yaylaları ve yaban hayatı çeşitliliğiyle ziyaretçilerine dört mevsim farklı hoşluklar sunan Ardanuç ilçesi, sonbahar renkleri birinci yaşayan Zekerya köyüyle tanınırlığını artırmayı planlıyor.

“Sonbahar bu yıl köyümüze çok erken geldi”

Zekerya Köyü Muhtarı Ahmet Pehlevan, “Bu yıl başka yıllara nazaran yağışların az olması sonbaharı da erken getirdi. Şuanda gördüğünüz bitki örtüsü 15 yahut 20 gün sonra başlaması gerekiyor. Kuraklıktan ötürü sonbahar renkleri yaklaşık bir ay erken başladı.

Sonbaharın erken gelmesiyle köyümüze fotoğraf çekmek için gelenler oluyor. Dönemin birinci sonbahar fotoğrafları için köye geliyorlar” dedi.

Bölgede fotoğrafçılık yapan Uğur İstanbullu ise, “ bende Ardanuç’ta öbür bir köyde oturuyorum ancak. Bu yıl yaklaşık bir buçuk ay öncesinde güz devri yaşanıyor. Bizde bu gün bir nebze bu fotoğraflandırmayı yapmak için geldik” tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 09:45 tarihinde yayınlandı
0

Otomobil 50 metreden şarampole uçtu: 2 kişi araçtan atlayarak kurtuldu

Karabük’te freni boşalan otomobil, yaklaşık 50 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Araçta bulunan 2 kişi ise atlayarak kurtuldu.

Kaza, Üniversite Mahallesi Efsanur Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Habibullah Ş. idaresindeki 74 AAB 181 plakalı Fiat Tofaş marka otomobil, park halindeyken iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metrelik yükseklikten aşağı yuvarlandı.

Kazada otomobil hurda yığınına dönerken, sürücü Habibullah Ş. ile yanında bulunan C.B. araçtan atlayarak kazadan yaralı kurtuldu. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince merdivenle bulundukları yerden alınan yaralılar, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (KEAH) kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin