Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sonbahar renklerin erken başladığı köy foto tutkunlarının ilgini çekiyor

Artvin’in Ardanuç ilçesi Zekerya köyüne sonbahar bu yıl erken gelince, fotoğraf tutkunları yılın birinci renk cümbüşünü fotoğraflamak için köyün yolunu tuttu.
İlçeye bağlı 2 bin 300 rakımlı Zekerya köyü her yıl sonbaharı erken yaşıyor. Bu yıl sonbahar renkleri geçtiğimiz yıllara nazaran 1 ay erken oluşunca, tabiat fotoğrafı tutkunları köyün yolunu tuttu.
Yılın birinci renk cümbüşünü görüntülemek isteyen tabiat severler, hafta sonunu fırsat bilerek yeşilin farklı tonlarında oluşan renk cümbüşünü kayıt altına aldılar.
Ahşap mimarisi, tarihi yapıtları, yaylaları ve yaban hayatı çeşitliliğiyle ziyaretçilerine dört mevsim farklı hoşluklar sunan Ardanuç ilçesi, sonbahar renkleri birinci yaşayan Zekerya köyüyle tanınırlığını artırmayı planlıyor.

“Sonbahar bu yıl köyümüze çok erken geldi”
Zekerya Köyü Muhtarı Ahmet Pehlevan, “Bu yıl başka yıllara nazaran yağışların az olması sonbaharı da erken getirdi. Şuanda gördüğünüz bitki örtüsü 15 yahut 20 gün sonra başlaması gerekiyor. Kuraklıktan ötürü sonbahar renkleri yaklaşık bir ay erken başladı.
Sonbaharın erken gelmesiyle köyümüze fotoğraf çekmek için gelenler oluyor. Dönemin birinci sonbahar fotoğrafları için köye geliyorlar” dedi.
Bölgede fotoğrafçılık yapan Uğur İstanbullu ise, “ bende Ardanuç’ta öbür bir köyde oturuyorum ancak. Bu yıl yaklaşık bir buçuk ay öncesinde güz devri yaşanıyor. Bizde bu gün bir nebze bu fotoğraflandırmayı yapmak için geldik” tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece saatlerinde alevlere teslim olan yaklaşık 150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta çıkan yangın Pınar Ç.’ye ilişkin yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen tarihi konağı kısa müddette kullanılamaz hale getirdi.
Şiddetli alevler kısa müddette tüm yapıyı sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye takımları uzun uğraşlar sonucu yangını denetim altına alabildi.
Sabaha karşı söndürülen yangının akabinde konağın son durumu gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı.
Tarihi yapının büyük kısmının çöktüğü, taş ve ahşap kısımların büsbütün ziyan gördüğü belirlendi.
Konaktan geriye kalan harabe ise dronla havadan görüntülendi. İmajlarda yangının konağa verdiği ağır tahribat net bir formda görüldü.
Yangının 24 Kasımda açılacak olan Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesine yakın bir alanda çıkması paniğe neden olurken, yangının çıkış nedenine ait incelemeler sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin